Рецепт Пряник заварний фото

Пряник заварний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Страви без випічки
На полуденок
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Мені здається, що іноді навіть дамам на дієті шалено хочеться чогось смачненького і солоденького, вірно? У таких випадках я рекомендую цей простий рецепт пряників заварних. Спробуйте, смачно!

Опис приготування:

Перед вами рецепт приготування пряника заварного, смачного і красивого. Щоб пряники виглядали нарядно, зверху я їх змастила збитим яєчним білком. Вийшло дуже симпатично, як на мене - такі"ялинки" відмінно доповнили різдвяну вечерю, і всім моїм домочадцям дуже сподобалися. Вам теж раджу!

  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Борошно - 2.5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Окріп - 0.5 склянки
пряник заварний - фото крок 1
1. Яйця збиваємо з цукром до однорідності.
пряник заварний - фото крок 2
2. Воду доводимо до кипіння з медом. Коли мед розчиниться потроху, тонкою цівкою вводимо яєчну суміш і тут же перемішаємо. Сюди ж додамо масло, соду і борошно, швидко перемішати і знімаємо з вогню, вимішуючи ретельніше.
пряник заварний - фото крок 3
3. Трохи охолонувши, тісто стане набагато більш густим. Розкачати його, і за допомогою формочок або ось таких паперових шаблонів вирізаємо печиво. Випікаємо його 7-10 хвилин при 200 градусах.
пряник заварний - фото крок 4
4. Готово! Смачного!

Схожі рецепти