Пряник заварний
(покроковий рецепт з фото)
Мені здається, що іноді навіть дамам на дієті шалено хочеться чогось смачненького і солоденького, вірно? У таких випадках я рекомендую цей простий рецепт пряників заварних. Спробуйте, смачно!
Перед вами рецепт приготування пряника заварного, смачного і красивого. Щоб пряники виглядали нарядно, зверху я їх змастила збитим яєчним білком. Вийшло дуже симпатично, як на мене - такі "ялинки" відмінно доповнили різдвяну вечерю, і всім моїм домочадцям дуже сподобалися. Вам теж раджу!
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно - 2.5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Окріп - 0.5 склянки
1. Яйця збиваємо з цукром до однорідності.
2. Воду доводимо до кипіння з медом. Коли мед розчиниться потроху, тонкою цівкою вводимо яєчну суміш і тут же перемішаємо. Сюди ж додамо масло, соду і борошно, швидко перемішати і знімаємо з вогню, вимішуючи ретельніше.
3. Трохи охолонувши, тісто стане набагато більш густим. Розкачати його, і за допомогою формочок або ось таких паперових шаблонів вирізаємо печиво. Випікаємо його 7-10 хвилин при 200 градусах.
4. Готово! Смачного!