Простий торт
(покроковий рецепт з фото)
Приготування домашньої смачної і солодкої випічки може бути дуже навіть легкою і нехитрою! Коли хочеться солодкого, я використовую саме цей рецепт.
Приготування тесту для торта займає 10 хвилин. А поки будуть дбати коржі, ви встигнете приготувати крем і прибратися на кухні. Хоча рецепт простий, смак у торта відмінний! За бажанням додайте в тісто горіхи або сухофрукти, зваріть шоколадну помадку замість масляного крему і отримаєте новий рецепт!
- Борошно - 200 грам
- Какао - 3/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Згущене молоко - 1 Склянка (для крему)
- Вершкове масло - 200 грам (для крему)
- Какао - 3 Ст. Ложки (для крему)
1
Просійте борошно разом з розпушувачем і какао. Додайте сіль, цукор.
2
Яйце збийте до появи піни, потім додайте рослинне масло, молоко і ванільний екстракт. Перемішайте за допомогою міксера.
3
З'єднайте борошно і яєчну масу, замісіть тісто.
4
Потім влийте в тісто склянку окропу і перемішайте до однорідності.
5
Змастіть маслом дві форми для випічки. Вилийте в кожну порівну тісто. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
6
Для крему збийте міксером розм'якшене вершкове масло до пишного стану, потім частинами додавайте згущене молоко і продовжуйте збивати. В кінці додайте какао.
7
Дочекайтеся, поки готові коржі злегка охолонуть, витягніть їх з форм. Змастіть коржі кремом, зберіть торт і прикрасьте його.