Рецепт Бісквітний торт (простий і смачний) фото

Бісквітний торт (простий і смачний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Полуниця
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати бісквітний торт (простий і смачний) - чайний бісквіт з полуницею, який не відніме у вас багато часу і сил, але стане прикрасою святкового столу.

Опис приготування:

Бісквіт, приготований за цим рецептом, злегка відрізняється від класичного, так як в тісто необхідно додати трохи вершкового масла кімнатної температури. Саме завдяки йому корж виходить більш вологим і довше залишається свіжим. Такий бісквіт найкраще випікати в формі невеликого діаметра, так він вийде вище і ви зможете розрізати його на кілька коржів. В якості крему використовуйте сметанний, вершковий крем або крем на основі згущеного молока.

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 480 грам(180г в тісто, 50д в варення, 250г в крем)
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Полуниця - 300 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вода - 1/3 склянки
  • Вершки 33% - 250 грам
бісквітний торт (простий і смачний) - фото крок 1
1. М'яке вершкове масло збийте міксером, поступово додаючи в нього цукор. По одному додайте яйця, не перериваючи збивання тесту. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
бісквітний торт (простий і смачний) - фото крок 2
2. Акуратно перемішайте тісто лопаткою і викладіть половину його в покриту пергаментом форму. Надішліть бісквіт в розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. Повністю остудіть бісквіт.
бісквітний торт (простий і смачний) - фото крок 3
3. Приготуйте конфітюр: желатин залийте водою і залиште для набухання. Полуницю з цукром перебейте блендером і відправте в мікрохвильовку, щоб цукор розчинився. Додайте набряклий желатин і добре розмішайте.
бісквітний торт (простий і смачний) - фото крок 4
4. Приготуйте крем: вершки збийте міксером з цукром до стійкої маси. Зберіть торт: викладіть крем на корж, зверху - конфітюр, після чого накрийте другим коржем і присипте цукровою пудрою.
бісквітний торт (простий і смачний) - фото крок 5
5. Прикрасьте торт полуницею. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти