Бісквітний торт (простий і смачний)
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати бісквітний торт (простий і смачний) - чайний бісквіт з полуницею, який не відніме у вас багато часу і сил, але стане прикрасою святкового столу.
Бісквіт, приготований за цим рецептом, злегка відрізняється від класичного, так як в тісто необхідно додати трохи вершкового масла кімнатної температури. Саме завдяки йому корж виходить більш вологим і довше залишається свіжим. Такий бісквіт найкраще випікати в формі невеликого діаметра, так він вийде вище і ви зможете розрізати його на кілька коржів. В якості крему використовуйте сметанний, вершковий крем або крем на основі згущеного молока.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 480 грам(180г в тісто, 50д в варення, 250г в крем)
- Вершкове масло - 180 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Полуниця - 300 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 1/3 склянки
- Вершки 33% - 250 грам
1. М'яке вершкове масло збийте міксером, поступово додаючи в нього цукор. По одному додайте яйця, не перериваючи збивання тесту. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
2. Акуратно перемішайте тісто лопаткою і викладіть половину його в покриту пергаментом форму. Надішліть бісквіт в розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. Повністю остудіть бісквіт.
3. Приготуйте конфітюр: желатин залийте водою і залиште для набухання. Полуницю з цукром перебейте блендером і відправте в мікрохвильовку, щоб цукор розчинився. Додайте набряклий желатин і добре розмішайте.
4. Приготуйте крем: вершки збийте міксером з цукром до стійкої маси. Зберіть торт: викладіть крем на корж, зверху - конфітюр, після чого накрийте другим коржем і присипте цукровою пудрою.
5. Прикрасьте торт полуницею. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!