Рецепт Смачний бісквітний торт фото

Смачний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Поповнити кулінарну скарбничку рецептів випічки пропоную вам ще одним дивним тортиком з ніжним полуничним мусом на повітряних бісквітних коржах. Це лакомтсво не залишити байдужим нікого.

Хочу звернути вашу увагу на те, що коржі найкраще спекти заздалегідь, щоб вони полежали ніч перед тим, як збирати тортик. Полуниця - це лише один з можливих варіантів, так як приготувати смачний бісквітний торт можна з будь-якими ягодами і фруктами, які вам до душі. Що стосується сиропу для просочення, то тут ви можете також експериментувати. Прекрасно підійде полуничний лікер, якщо десерт не їстимуть діти.

  • Борошно - 3/4 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 10 чайних ложок(+ за смаком в мус )
  • Яйце - 5 штук
  • Желатин - 2 чайних ложки
  • Полуниця - 350 грам
  • Вершки - 2 склянки
  • Сироп для просочення коржів - 1 За смаком
смачний бісквітний торт - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися бісквітом. Розігрійте вершкове масло з молоком, щоб масло повністю розтануло. Нехай остигає.
смачний бісквітний торт - фото крок 2
2. У глибоку миску просійте сухі інгредієнти і перемішайте.
смачний бісквітний торт - фото крок 3
3. Жовтки акуратно відокремте від білків. Збийте окремо один від одного з цукром (по 5 ложок). Після акуратно з'єднайте збиті жовтки з білками і перемішайте лопаткою.
смачний бісквітний торт - фото крок 4
4. Невеликими порціями додавайте до яєць сухі інгредієнти і акуратно перемішуйте, щоб тісто залишалося повітряним.
смачний бісквітний торт - фото крок 5
5. Влийте молоко з маслом.
смачний бісквітний торт - фото крок 6
6. Підготуйте дві жароміцні форми. Змастіть їх маслом, присипте борошном і застеліть пергаментом. Викладіть тісто і відправте форми в розігріту до 180 градусів духовку.
смачний бісквітний торт - фото крок 7
7. Випікайте хвилин 20 до румяности. Духовку в процесі не відкривайте! Після остудіть кілька хвилин у формі, а потім перекладіть на решітку. Залиште на ніч, щоб коржі добре вилежатися.
смачний бісквітний торт - фото крок 8
8. Для приготування крему замочити в невеликій кількості води желатин.
смачний бісквітний торт - фото крок 9
9. Полуницю вимийте, наріжте трохи і викладіть в чашу блендера. Додайте за смаком цукор, збийте
смачний бісквітний торт - фото крок 10
10. Вершки з невеликою кількістю цукрової пудри збийте.
смачний бісквітний торт - фото крок 11
11. З'єднайте вершки, збиті ягоди і желатин.
смачний бісквітний торт - фото крок 12
12. І акуратно все перемішайте. Крем-мус готовий.
смачний бісквітний торт - фото крок 13
13. Кожен корж розріжте навпіл і просочіть сиропом по смаку.
смачний бісквітний торт - фото крок 14
14. Залишилося тільки перемазати коржі кремом.
смачний бісквітний торт - фото крок 15
15. І зібрати торт. Залишками крему ретельно промажте верх і боки. Приберіть торт в холодильник мінімум на 3-4 годину, але найкраще на ніч.
смачний бісквітний торт - фото крок 16
16. Прикрасити тортик можна свіжими ягодами і крихтою від бісквіта. Приємного чаювання!

Схожі рецепти