Смачний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Поповнити кулінарну скарбничку рецептів випічки пропоную вам ще одним дивним тортиком з ніжним полуничним мусом на повітряних бісквітних коржах. Це лакомтсво не залишити байдужим нікого.
Опис приготування:
Хочу звернути вашу увагу на те, що коржі найкраще спекти заздалегідь, щоб вони полежали ніч перед тим, як збирати тортик. Полуниця - це лише один з можливих варіантів, так як приготувати смачний бісквітний торт можна з будь-якими ягодами і фруктами, які вам до душі. Що стосується сиропу для просочення, то тут ви можете також експериментувати. Прекрасно підійде полуничний лікер, якщо десерт не їстимуть діти.
- Борошно - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 10 чайних ложок(+ за смаком в мус )
- Яйце - 5 штук
- Желатин - 2 чайних ложки
- Полуниця - 350 грам
- Вершки - 2 склянки
- Сироп для просочення коржів - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися бісквітом. Розігрійте вершкове масло з молоком, щоб масло повністю розтануло. Нехай остигає.
2. У глибоку миску просійте сухі інгредієнти і перемішайте.
3. Жовтки акуратно відокремте від білків. Збийте окремо один від одного з цукром (по 5 ложок). Після акуратно з'єднайте збиті жовтки з білками і перемішайте лопаткою.
4. Невеликими порціями додавайте до яєць сухі інгредієнти і акуратно перемішуйте, щоб тісто залишалося повітряним.
5. Влийте молоко з маслом.
6. Підготуйте дві жароміцні форми. Змастіть їх маслом, присипте борошном і застеліть пергаментом. Викладіть тісто і відправте форми в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте хвилин 20 до румяности. Духовку в процесі не відкривайте! Після остудіть кілька хвилин у формі, а потім перекладіть на решітку. Залиште на ніч, щоб коржі добре вилежатися.
8. Для приготування крему замочити в невеликій кількості води желатин.
9. Полуницю вимийте, наріжте трохи і викладіть в чашу блендера. Додайте за смаком цукор, збийте
10. Вершки з невеликою кількістю цукрової пудри збийте.
11. З'єднайте вершки, збиті ягоди і желатин.
12. І акуратно все перемішайте. Крем-мус готовий.
13. Кожен корж розріжте навпіл і просочіть сиропом по смаку.
14. Залишилося тільки перемазати коржі кремом.
15. І зібрати торт. Залишками крему ретельно промажте верх і боки. Приберіть торт в холодильник мінімум на 3-4 годину, але найкраще на ніч.
16. Прикрасити тортик можна свіжими ягодами і крихтою від бісквіта. Приємного чаювання!