Смачний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Поповнити кулінарну скарбничку рецептів випічки пропоную вам ще одним дивним тортиком з ніжним полуничним мусом на повітряних бісквітних коржах. Це лакомтсво не залишити байдужим нікого.
Хочу звернути вашу увагу на те, що коржі найкраще спекти заздалегідь, щоб вони полежали ніч перед тим, як збирати тортик. Полуниця - це лише один з можливих варіантів, так як приготувати смачний бісквітний торт можна з будь-якими ягодами і фруктами, які вам до душі. Що стосується сиропу для просочення, то тут ви можете також експериментувати. Прекрасно підійде полуничний лікер, якщо десерт не їстимуть діти.
- Борошно - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 10 чайних ложок(+ за смаком в мус )
- Яйце - 5 штук
- Желатин - 2 чайних ложки
- Полуниця - 350 грам
- Вершки - 2 склянки
- Сироп для просочення коржів - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися бісквітом. Розігрійте вершкове масло з молоком, щоб масло повністю розтануло. Нехай остигає.
2. У глибоку миску просійте сухі інгредієнти і перемішайте.
3. Жовтки акуратно відокремте від білків. Збийте окремо один від одного з цукром (по 5 ложок). Після акуратно з'єднайте збиті жовтки з білками і перемішайте лопаткою.
4. Невеликими порціями додавайте до яєць сухі інгредієнти і акуратно перемішуйте, щоб тісто залишалося повітряним.
5. Влийте молоко з маслом.
6. Підготуйте дві жароміцні форми. Змастіть їх маслом, присипте борошном і застеліть пергаментом. Викладіть тісто і відправте форми в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте хвилин 20 до румяности. Духовку в процесі не відкривайте! Після остудіть кілька хвилин у формі, а потім перекладіть на решітку. Залиште на ніч, щоб коржі добре вилежатися.
8. Для приготування крему замочити в невеликій кількості води желатин.
9. Полуницю вимийте, наріжте трохи і викладіть в чашу блендера. Додайте за смаком цукор, збийте
10. Вершки з невеликою кількістю цукрової пудри збийте.
11. З'єднайте вершки, збиті ягоди і желатин.
12. І акуратно все перемішайте. Крем-мус готовий.
13. Кожен корж розріжте навпіл і просочіть сиропом по смаку.
14. Залишилося тільки перемазати коржі кремом.
15. І зібрати торт. Залишками крему ретельно промажте верх і боки. Приберіть торт в холодильник мінімум на 3-4 годину, але найкраще на ніч.
16. Прикрасити тортик можна свіжими ягодами і крихтою від бісквіта. Приємного чаювання!