Простий салат з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Чи можна салат з одного основного інгредієнта назвати стравою? Можна, можливо! У цьому випадку необхідно зробити упор на заправку. Вона дасть смак і прикрасить продукт. Ну, а як це правильно зробити я описала.
Цей варіант легко замінить гарнір до м'яса, а також стане доповненням на столі в звичайний день. Блюдо можете подавати в будь-якому вигляді: холодному, гарячому або теплому. Але спочатку вам необхідно ознайомитися з тим, як приготувати простий салат з буряка з бальзамічний заправкою. Вона навіть злегка карамелізіруется наш овоч. Вийшло оригінально!
- Буряк - 1500 грам
- Бальзамічний оцет - 80 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Кленовий сироп - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів. Буряк промийте, почистіть і наріжте шматками в 2 см.
Потім перекладіть буряк на деко з фольгою. Посипте її сіллю і влийте масло. Запікайте овочі в духовці протягом 40 хвилин, один раз перевернув.
В цей же час зробіть заправку. На сковороді розігрійте оцет з сиропом. Доведіть його до кипіння, і варіть поки маса не зменшиться вдвічі.
Подавайте буряк із заправкою, а зверху додайте перцю. Смачного!