Простий і смачний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні представляю вам рецепт пирога з яблуком і корицею. Простий і смачний пиріг, чудова, ароматна випічка, яка чудово прикрасить будь-який стіл. Загалом, без зайвих слів готуємо!
Як приготувати простий і смачний яблучний пиріг? - запитаєте ви. За цим рецептом пиріг виходить солодким і ароматним, м'яке, ніжне тісто із запашною корицею і яблуком - відмінне поєднання. Кориця надає неповторний аромат, а яблука - кислинку. Пиріг можна подавати, прикрашена, а можна додати кульку морозива.
- Борошно - 280 грам (плюс 4 ст.Л для начинки)
- Разрихрітель для тесту - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 50 грам( плюс 6 ст.Л для начинки)
- Вершкове масло - 140 грам (плюс 1 ст.Л для начинки)
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Яблуко - 1 штука (яблуко беремо середнього розміру, бажано зелене)
- Обкладинка - 2 чайних ложки
1
Просійте борошно і змішайте її з сіллю і розпушувачем. Яблуко почистіть і поріжте тонкими часточками, збризніть краплею лимонного соку.
2
Масло і цукор (50 грамів) розітріть, додайте яйця і молоко. Невеликими порціями додавайте борошно. Краще використовувати міксер, щоб не було грудочок.
3
Вилийте половину тіста на змащений маслом деко, зверху розкладіть яблука і посипте 1 ч.Л кориці і 2 ст. L. Цукру. Розподіліть решту тіста на яблука.
4
Змішайте 1 ч.Л кориці, 4 ст.Л сахара i 4 ст.Л борошна, посипте зверху пиріг. Вершкове масло, які ми брали для начинки (4 ст.Л.) поріжте на дрібні кубики і розподіліть по поверхні пирога.
5
Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо 30-35 хвилин.