Прості печива
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто ловлю себе на думці, що конче хочеться чогось солоденького. Останнім часом, якщо чесно, не надто довіряю магазинної випічки. А такі печива можна наготувати про запас і їсти з чаєм.
У цьому рецепті, як приготувати прості печива, все і правда просто до неможливого. Тому, коли особливо ліниво виготавлівать якусь витончену випічку, я роблю собі ось такі печенюшки. Просто, швидко, але від цього не менш смачно!
- Розм'якшене масло - 1 Склянка
- Цукор - 1 1/3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука (сік)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
1
У глибокій ємності змішайте розм'якшене вершкове масло і цукор. Перемішайте їх до отримання однорідної кремової консистенції.
2
Додайте лимонний сік, соду і розпушувач. Ретельно перемішайте.
3
Поступово додаючи борошно, перемішуйте. У вас вийде досить щільне тісто.
4
Набирайте тісто ложкою і викладайте на застелений папером для випічки деко.
5
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.