Булочки прості
(покроковий рецепт з фото)
М'які, повітряні і ароматні… Такі булочки до душі дітям, та й дорослі не відмовляться від такої випічки. Розповім вам, як приготувати булочки прості з дріжджового тіста. Буде смачно!
Це найпростіші булочки, які тільки можна придумати. Чи впорається з їх приготуванням навіть новачок в кухарському справі. Такі булочки смачні і теплими, і холодними. Вони не дуже солодкі, тому підійдуть одно для їжі з солодкими начинками, а також з ковбасою, сиром та ін. Для їх приготування не потрібні особливі компоненти. Необхідні продукти є на кожній кухні.
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
1
У глибоку ємність налийте склянку теплої воли.
2
Розбавте у воді дріжджі.
3
Туди ж відправте цукор і сіль. Добре перемішайте.
4
Додайте в цю суміш борошно. Третій стакан беріть неповний, щоб тісто не вийшло дуже круте.
5
Поки розмішуєте борошно, додайте соняшникову олію.
6
Тісто не густе, навіть липке. Залиште його на 20 хвилин для підйому.
7
Тепер тісто потрібно обмять. І знову поставте його на годину підніматися. І знову обомніте і залиште.
8
Змастіть стіл рослинним маслом. Сформуйте з тіста ковбаску і розріжте її на 12 частин.
9
Кожен шматочок покатайте по столу руками і сформуйте кульку. Всі такі кульки викладіть на деко, встелений папером для випічки.
10
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів, а булочки нехай ще постоять і піднімуться.
11
Поставте деко в духовку і випікайте 15 хвилин.
12
Смачного!