Повітряні булочки з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Повітряні булочки з цукром - найшвидші, дуже солодкі булочки з мінімальної кількості продуктів. Дешево і смачно. Ділюся рецептом!
Давайте порадуємо своїх домочадців повітряними булочками з цукром. Рецепт приготування дуже простий:
1. У теплому молоці розводимо дріжджі з цукром.
2. Ставимо в тепле місце на 15 хвилин, до підняття пінної шапочки.
3. Розігріваємо вершкове масло і даємо охолонути.
4. Тим часом змішуємо яйце з ванільним цукром.
5. Вливаємо опару, додаємо тепле вершкове масло.
6. Перемішуємо.
7. Поступово всипаємо борошно.
8. Замішуємо м'яке тісто.
9. Вкриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 2 годину.
10. В цей час промиваємо і замочуємо родзинки.
11. Тісто піднялося.
12. Додаємо родзинки.
13. На змащений олією лист викладаємо грудочки тесту.
14. Накриваємо рушником.
15. Ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
16. Змащуємо булки яйцем.
17. Посипаємо цукром.
18. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
19. Ставимо випікати на 15-20 хвилин.
20. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, паличка суха, вироби готові.
21. Булочки подавати з чаєм, молоком або компотом.
Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - для змащення)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Ізюм - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
1. У теплому молоці розводимо дріжджі з цукром.
2. Ставимо в тепле місце на 15 хвилин, до підняття пінної шапочки.
3. Розігріваємо вершкове масло і даємо охолонути.
4. Тим часом змішуємо яйце з ванільним цукром.
5. Вливаємо опару, додаємо тепле вершкове масло.
6. Перемішуємо.
7. Поступово всипаємо борошно.
8. Замішуємо м'яке тісто.
9. Вкриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 2 годину.
10. В цей час промиваємо і замочуємо родзинки.
11. Тісто піднялося.
12. Додаємо родзинки.
13. На змащений олією лист викладаємо грудочки тесту.
14. Накриваємо рушником.
15. Ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
16. Змащуємо булки яйцем.
17. Посипаємо цукром.
18. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
19. Ставимо випікати на 15-20 хвилин.
20. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, паличка суха, вироби готові.
21. Булочки подавати з чаєм, молоком або компотом.
Смачного!