Пончики на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні на вечерю я вирішила зробити якусь випічку. У холодильнику залежалася і скисло молоко. Це і послужило приводом. Ось, як приготувати пончики на кислому молоці.
Пончики - це, звичайно, не сама корисна їжа навіть для абсолютно здорової людини. Запам'ятайте: якщо вже вирішили насолодитися пишною смакотою, то робіть це до трьох годин дня. Потім вже треба бути обережніше. Хоча, якщо потрошку, то іноді можна собі дозволити.
- Борошно - 3 склянки
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
Наливаємо в миску кисле молоко. Розбиваємо одне яйце, якщо велике, і два, якщо дрібні. Додаємо щіпку солі, 50 грамів цукру і 3 ст. Ложки рослинної олії. Ретельно збиваємо. Просіваємо борошно з содою. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім, підсипаючи борошно, переходимо на руки.
Тісто вийшло еластичним, Я не гублю. Загортаємо його в пакет, або накриваємо рушником. Ми залишаємо на півгодини. Потім посипаємо стіл борошном і розгортаємо з кулі один або два пласта, в залежності від розміру вашого столу.
Пласти розгортаємо невеликої товщини, інакше пончики можуть погано прожаритися. Одного сантиметра в товщину цілком достатньо. Вирізаємо з тіста гуртки за допомогою кружки. Чаркою вирізаємо гуртки поменше (в гуртках побільше).
Тепер беремо глибоку сковорідку, розігріваємо її з великою кількістю рослинної олії. У розпечене масло кладемо кружальця з тіста, обсмажуємо їх з двох сторін. Пончики повинні плавати в жирі, тоді вони вийдуть такими, як треба.
Готові пончики відразу кладемо на серветки, або на матеріал, всмоктуючий жир. Так вони вийдуть більш сухими. Розтираємо 50 грамів цукру в ступці. Посипаємо гарячі пончики цукровою пудрою, щоб вони добре просочилися. Їсти їх можна з чаєм, молоком і кава, але краще не на ніч!