Рецепт Пончики «Bomboloni» фото

Пончики «Bomboloni»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Дріжджі , Рослинна олія
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжні, повітряні пончики з заварним кремом обов'язково сподобаються вам і вашим домашнім. Випічка просто святкова і буквально тане в роті!

Опис приготування:

Нічого складного в приготуванні італійських пончиків немає. Але деякими навичками в кулінарії потрібно володіти. А якщо ви ще не знайомі з дріжджовим тестом і не знаєте, як зробити заварний крем, то в рецепті все це докладно описано і показано на фото. Кукурудзяний крохмаль в кремі можна замінити пшеничним борошном. Свіжі дріжджі цілком замінюються сухими, їх потрібно брати в три рази менше. Такі пончики гідні святкового столу. Подавайте їх гарячими.

  • Молоко - 400 мілілітрів(100 мл. - в тісто, 300 мл. - в вершках)
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 80 грам(30 грам - в тісто, 50 грам - в вершках)
  • Сіль - 2 щіпки
  • Олія соняшникова рафінована - 200 мілілітрів(30 мл. - в тісто, 170 мл. - для смаження)
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки (без гірки)
  • Жовтки яєць - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
пончики
Підготуйте інгредієнти для приготування пончиків.
пончики
У миску викладіть дріжджі.
пончики
Влийте тепле молоко. Додайте сіль, цукор і соняшникову олію.
пончики
Всипте просіяне борошно.
пончики
Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
пончики
Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі в два-три рази.
пончики
Але поки тісто піднімається, приготуйте заварний крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
пончики
У мисочці змішайте жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль.
пончики
Коли молоко почне закипати, влийте в нього суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Всипте ванільний цукор і охолодіть крем.
пончики
Тісто дістаньте з миски, обомніте і розкачайте в пласт товщиною 1 см. За допомогою склянки зробіть кола діаметром 6-7 см.
пончики
Накрийте гуртки тесту харчовою плівкою і дайте постояти 35-40 хвилин.
пончики
Через час гуртки значно збільшаться в розмірі і будуть готові до смаження.
пончики
У каструлю налийте рафіновану соняшникову олію. Добре його нагрійте і викладіть тісто.
пончики
Смажте пончики в маслі з обох боків до золотистого кольору. Після викладайте в тарілку з паперовим рушником.
пончики
У кожному пончике зробіть надріз збоку і за допомогою чайної ложки наповніть пончики заварним кремом.
пончики
Посипте пончики цукровою пудрою і подавайте до столу.
пончики
Італійські пончики готові. З чаєм, кава, компотом дуже смачно!

Схожі рецепти