Апельсинові пончики
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант випічки для вихідного дня - ароматні, м'які і дуже смачні пончики. Піджареної корочка, повітряна, м'яка серцевина, чудовий апельсиновий аромат, ви будете насолоджуватися!
Хіба хто-небудь з вас відязикаться від смачною і ароматною домашньої випічки, навіть якщо це будуть ось такі пончики, смажені в маслі? Я думаю, ніхто! Адже не їмо ж ми ось таку "шкідливу їжу" по три рази на день, і навіть не кожного тижня:) Так давайте ж побалуємо себе і приготуємо смачне до чаю, рецепт не складний, все робиться дуже навіть просто.
- Апельсин - 1 штука(200 грам)
- Сир - 200 грам
- Борошно пшеничне - 280-300 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (без гірки! )
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 50 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 400-500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
1. У теплому молоці розводимо сухі дріжджі з чайною ложкою цукру і залишимо хвилин на 10, нехай вони почнуть "працювати" і піднімуться пінної шапочкою.
2. Для пончиків краще вибирати тонкокорие апельсини. Ретельно вимиємо апельсин, скибочку і ubedimsya, що в ньому немає кісточок. Якщо є - прибираємо. І подрібнюємо апельсин за допомогою блендера в пюре.
3. Змішаємо в мисці протертий сир, яйце, цукор звичайний і ванільний, сіль і подрібнений апельсин.
4. Додаємо дріжджовий розчин і перемішуємо.
5. І всипаємо борошно. Замішуємо м'яке! ! тісто, яке буде липнути до рук. Для зручності руки змастити олією. Залишимо тісто в теплому місці хвилин на 30-40, нехай підійде.
6. Змащуємо стіл і руки рослинним маслом і викладаємо тісто, руками розрівнюємо його в пласт товщиною приблизно 1 см. І склянкою видавлюємо кружечки. Дірочки в кружочках я робила пальцем, так зручніше:)
7. Розігріваємо на вогні трохи більше середнього рослинне масло і смажимо пончики.
8. Смажимо до красивого золотистого кольору. У будь-якому випадку першу партію варто спробувати, не сире вони всередині, і зменшити або збільшити вогонь.
9. Викладаємо готові пончики на паперові серветки, нехай вбереться зайве масло.
10. Остигнули пончики посипаємо цукровою пудрою.
11. Ось такі вони всередині, пухнасті, м'які з маленькими шматочками апельсина і дуже смачні.