Помідори «Просто клас!»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати помідори "просто Клас! " на зиму. Виходять неймовірно апетитні, ароматні, солоденькі помідори, від яких просто неможливо відірватися!
Кількість помідорів вказати досить складно, адже все залежить від їх розміру. Найкраще вибирайте невеликі помідори, які буде зручно їсти, вони чудово поміщаються навіть в маленьку банку. Що стосується спецій, то тут можна проявити фантазію: традиційний лавровий лист і перець можна доповнити насінням кропу, гірчиці і т.Д.
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 4-8 зубчиків
- Перець чилі - За смаком
- Спеції - За смаком (чорний перець, кріп, лавровий лист і інші )
- Вода - 1 літр
- Цукор - 4.5 Ст. Ложки
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (трохи неповна )
1. Насамперед вимийте помідори, обсушити їх трохи. Можна товстої голкою зробити невеликі проколи.
2. Очистіть цибулю і часник, підготуйте всі спеції, які плануєте використовувати.
3. Якщо ви не великий шанувальник гострого, то видаліть насіння з перцю, а потім наріжте овоч невеликими шматочками.
4. Банки попередньо ретельно вимийте і простерилизуйте. Заливка ги pomodorami, скибочками лука, часником, гострим перцем і т.Д.
5. У кожну баночку налийте окріп. Накрийте кришкою і залиште хвилин на 10-15. Після акуратно злийте рідину. Можна повторити процес двічі.
6. Далі готуємо маринад, тут все також просто. Сіль, цукор і воду в каструлі доведіть до кипіння. Проваріть пару хвилин, а потім додайте оцет і через хвилину розлийте гарячий маринад по банках. Залишиться тільки закатати і остудити баночки (догори дригом), укутавши їх ковдрою.