Полунично-лимонний джем
(покроковий рецепт з фото)
Полунично-лимонний джем, приготований за цим рецептом, стане не тільки окрасою, але і ще одним оригінальним рецептом, адже ви більше ніде не зустрінете цю технологію консервування.
Цей рецепт можна назвати оригінальним завдяки тому, що в одній банці необхідно законсервувати лимонний і полуничний джем, виклавши їх шарами. Таке поєднання дає можливість створити оптимальний смак готового продукту: не надто солодкий і не надто кислий. Раджу вам подрібнити лимони і полуницю так, щоб шматочки фруктів і ягід проглядалися в джемі. Не забудьте залишити кілька пластинок лимона для прошарку двох видів джему.
- Полуниця - 1 кілограм
- Лимони - 1, 2 кілограма
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Пектин (пакетик) - 2 штуки
1. Великий лимон відкладіть в сторону, а дрібні перекрутити разом з шкіркою через м'ясорубку. Змішайте з половиною цукру. Великий лимон наріжте товстими пластинками і додайте до перекрученному лимону.
2. Залиште при кімнатній температурі на 2 годину. Полуницю перебейте блендером до стану пюре. Додайте цукор, що залишився, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 2 годину.
3. Полуницю доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини, безперервно помішуючи. Зніміть піну і дайте цукру розчинитися. Те ж виконайте з лимонами, але кип'ятіть їх 5 хвилин.
4. Дайте обом масам повністю охолонути, після чого знову прокип'ятіть лимони в 5 хвилин, а полуницю - 3 хвилини. Залиште лимони і полуницю на ніч.
5. Лимони доведіть до кипіння, додайте пакетик пектину, перемішайте і варіть 3 хвилини. Перелийте в банки, заповнивши їх на 2/3 обсягу. Дайте джему охолонути, після чого викладіть лимонні пластинки.
6. Полуницю також доведіть до кипіння, додайте пакетик пектину, перемішайте і варіть 3 хвилини. Перелийте полуницю в банки з лимонним джемом. Простерилизуйте банки в киплячій воді протягом 10 хвилин і закупорте. Смачного!