Рецепт Полунично-томатний джем фото

Полунично-томатний джем
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Овочі, Ягоди, Помідор, Полуниця
На обід, На полуденок, На швидку руку, Літні, Фуршет
Джеми, Заготовки

Якщо вам до душі експерименти на кухні, ви любите пробувати щось новеньке зі звичних і доступних продуктів, тоді обов'язково варто звернути увагу на цей простий і цікавий рецепт.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати полунично-томатний джем. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить невелика порція, але при необхідності такої джем можна сміливо зберігати в холодильнику до 5 днів. Насичений аромат і цікавий смак, - ви точно зможете здивувати близьких і гостей:)

  • Полуниця - 250 грам
  • Помідори черрі - 100 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Стручок ванілі - 1/2 штуки
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
полунично-томатний джем - фото крок 1
1. Вимийте і висушіть полуницю і помідори. Наріжте половинками.
полунично-томатний джем - фото крок 2
2. Подрібніть до однорідності. Додайте цукор, сік лимона, ваніль.
полунично-томатний джем - фото крок 3
3. Поставте на вогонь. Після закипання млоїте на самому повільному вогні хвилин 10-15, помішуючи (час залежить від кількості рідини, соковитості помідорів і ягід).
полунично-томатний джем - фото крок 4
4. Готовий полунично-томатний джем остудіть і можна пробувати. Смачного!

Схожі рецепти