Рецепт Полуничний торт «Фрезье» фото

Полуничний торт «Фрезье»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Полуниця
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, Ювілей
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Полуничний торт "фрезье" стане головною прикрасою вашого столу завдяки вишуканому виду! Торт виходить дуже ніжним, повітряним, ароматним і апетитним. Істинний шедевр французької кухні!

Настійно раджу вам дізнатися, як приготувати полуничний торт "фрезье" - один з найкрасивіших шедеврів французької кухні, який заслуговує стати головним блюдом вашого столу. Повітряні бісквіти, просочені цукровим сиропом, ароматна полуниця і ніжний білковий крем не залишать байдужим нікого! Ефектний вигляд і незрівнянний смак цього торта стоять того, щоб його приготувати. Обов'язково порадуйте своїх близьких такий випічкою!

  • Куряче яйце - 6 штук(3 в бісквіт, 3 в вершках)
  • Цукор - 400 грам(100г в бісквіт, 200г в крем, 100г в цукровий сироп)
  • Борошно - 50 грам
  • Крохмаль - 85 грам(25г в бісквіт, 60г в крем)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 20 грам(10г в бісквіт, 10г в крем)
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Желатин - 15 грам
  • Вода кип'ячена - 150 мілілітрів(50мл в крем, 100мл в цукровий сироп)
  • Полуниця - 700-800 грам (середнього розміру)
  • Шоколад - 50 грам
полуничний торт
1. Білки відокремити від жовтків і збийте в стійку піну. Поступово додайте цукор, не припиняючи збивати, і доведіть білки до стійких піків.
полуничний торт
2. Просіяне борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем. Жовтки збийте з допомогою міксера до пишної білої маси з цукром і ванільним цукром. У кілька прийомів додайте борошняну суміш і білки до жовтків, акуратно вимішуючи.
полуничний торт
3. На папері для випічки намалюйте коло, переверніть її і викладіть на нього половину тесту, злегка виходячи за краї. Випікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так само спечіть другий корж.
полуничний торт
4. Виріжте коржі за розміром форми для випічки. Кільце від рознімної форми оберніть харчовою плівкою і зімкніть навколо одного коржа.
полуничний торт
5. Приготуйте крем: молоко і цукор змішайте і доведіть до кипіння. Яйця добре збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте крохмаль і розмішайте. Додайте закипіле молоко, постійно помішуючи, після чого поставте на вогонь і доведіть до загустіння.
полуничний торт
6. Додайте 100г масла і добре збийте. Остудіть крем при кімнатній температурі. Додайте 100г м'якого вершкового масла і збийте. Додайте раніше замочений і "розпущений" на водяній бані желатин.
полуничний торт
7. Полуницю очистіть, промийте і просушіть. Кілька великих ягід полуниці розріжте навпіл і розмістіть у бортиків форми. Корж змастіть цукровим сиропом (воду з цукром доведіть до кипіння і остудіть), викладіть на нього решту полуницю.
полуничний торт
8. Залийте все кремом. Накрийте другим коржем, просочіть його цукровим сиропом і змастіть кремом. Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в холодильник на 8 годин.
полуничний торт
9. Готовий торт прикрасьте шоколадною стружкою і полуницею. Смачного!

Схожі рецепти