Полуничний торт «Фрезье»
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний торт "фрезье" стане головною прикрасою вашого столу завдяки вишуканому виду! Торт виходить дуже ніжним, повітряним, ароматним і апетитним. Істинний шедевр французької кухні!
Настійно раджу вам дізнатися, як приготувати полуничний торт "фрезье" - один з найкрасивіших шедеврів французької кухні, який заслуговує стати головним блюдом вашого столу. Повітряні бісквіти, просочені цукровим сиропом, ароматна полуниця і ніжний білковий крем не залишать байдужим нікого! Ефектний вигляд і незрівнянний смак цього торта стоять того, щоб його приготувати. Обов'язково порадуйте своїх близьких такий випічкою!
- Куряче яйце - 6 штук(3 в бісквіт, 3 в вершках)
- Цукор - 400 грам(100г в бісквіт, 200г в крем, 100г в цукровий сироп)
- Борошно - 50 грам
- Крохмаль - 85 грам(25г в бісквіт, 60г в крем)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 20 грам(10г в бісквіт, 10г в крем)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Желатин - 15 грам
- Вода кип'ячена - 150 мілілітрів(50мл в крем, 100мл в цукровий сироп)
- Полуниця - 700-800 грам (середнього розміру)
- Шоколад - 50 грам
1. Білки відокремити від жовтків і збийте в стійку піну. Поступово додайте цукор, не припиняючи збивати, і доведіть білки до стійких піків.
2. Просіяне борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем. Жовтки збийте з допомогою міксера до пишної білої маси з цукром і ванільним цукром. У кілька прийомів додайте борошняну суміш і білки до жовтків, акуратно вимішуючи.
3. На папері для випічки намалюйте коло, переверніть її і викладіть на нього половину тесту, злегка виходячи за краї. Випікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Так само спечіть другий корж.
4. Виріжте коржі за розміром форми для випічки. Кільце від рознімної форми оберніть харчовою плівкою і зімкніть навколо одного коржа.
5. Приготуйте крем: молоко і цукор змішайте і доведіть до кипіння. Яйця добре збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте крохмаль і розмішайте. Додайте закипіле молоко, постійно помішуючи, після чого поставте на вогонь і доведіть до загустіння.
6. Додайте 100г масла і добре збийте. Остудіть крем при кімнатній температурі. Додайте 100г м'якого вершкового масла і збийте. Додайте раніше замочений і "розпущений" на водяній бані желатин.
7. Полуницю очистіть, промийте і просушіть. Кілька великих ягід полуниці розріжте навпіл і розмістіть у бортиків форми. Корж змастіть цукровим сиропом (воду з цукром доведіть до кипіння і остудіть), викладіть на нього решту полуницю.
8. Залийте все кремом. Накрийте другим коржем, просочіть його цукровим сиропом і змастіть кремом. Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в холодильник на 8 годин.
9. Готовий торт прикрасьте шоколадною стружкою і полуницею. Смачного!