Рецепт Торт «Фрезье» полуничний фото

Торт «Фрезье» полуничний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Молоко , Полуниця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Французи знають толк в десертах, тому настійно радимо подивитися, як приготувати торт"Фрезье" полуничний - ніжну випічку з полуницею.

Опис приготування:

Вам доведеться попітніти, щоб приготувати цей торт - повітряний бісквіт, ніжний крем і желе вимагають точності і майстерності, але, повірте, воно того варте! Не лякайтесь, головне чітко слідувати рецептом, і у вас все вийде! Не раджу замінювати полуницю іншими фруктами - вона ідеально поєднується з усіма інгредієнтами і, до того ж, красиво виглядає в розрізі. Найкраще готувати такий торт влітку, коли ягоди свіжі, але можна взяти і заморожені - аби смачні.

  • Борошно - 160 грам(100 г в тісто, 60 г в крем)
  • Крохмаль - 20 грам
  • Цукор - 485 грам(100 г в сироп, 120 г в тісто, 265 г в крем)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Желатин - 16 грам
  • Вода - 180 грам(100 г в сироп, 80 г в крем)
  • Полуниця - 800 грам
  • Білий шоколад - 100 грам
  • Жовтки - 8 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
торт
1. Білки відокремити від жовтків і збийте їх міксером в пухку масу. Поступово додаючи цукор, збийте білки до стійких піків. По одному додайте жовтки і збийте масу міксером протягом 3 хвилин.
торт
2. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем і невеликими порціями просійте в яєчну масу. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Дно форми вистелити пергаментом і розподіліть в ній тісто.
торт
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Витримайте бісквіт при кімнатній температурі протягом доби, накривши його рушником. Розріжте бісквіт на два коржі.
торт
4. Приготуйте крем: желатин розчиніть в холодній воді і залиште для набухання. Молоко змішайте з половиною цукру і поставте прогрітися на вогонь.
торт
5. Другу половину цукру для крему змішайте з жовтками віночком. Додайте просіяне борошно, крохмаль і ванільний цукор, перемішайте віночком до однорідності.
торт
6. Додайте половину теплого молока, перемішайте і перелийте до залишився теплого молока. Проваріть на невеликому вогні до загусання.
торт
7. У теплий крем додайте желатин, прогрітий на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану. Перемішайте. Накрийте крем плівкою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
торт
7. Невеликими порціями додайте м'яке вершкове масло в крем, кожен раз збиваючи масу міксером. Крем готовий. Бока форми для випічки обмотайте плівкою і встановіть низом вгору на блюдо.
торт
8. В середину покладіть корж, просочіть його сиропом (вода з цукром, прогріта до розчинення цукру), нанесіть на його краї трохи крему. Промиту і очищену полуницю розріжте навпіл і встановіть зрізом до борту форми.
торт
9. Залийте корж кремом, рівномірно розподіліть в ньому залишилася полуницю. Накрийте другим коржем, просочіть його сиропом і нанесіть на верх трохи крему.
торт
10. Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на 8 годин. Зніміть плівку, кільце і прикрасьте торт тертим білим шоколадом і полуницею. Смачного!

Схожі рецепти