Полуничне желе з желатину
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у Вас є полуниця, чому б не приготувати смачний і легкий десерт, наприклад, полуничне желе з цільними ягодами. Желейний десерт актуальний влітку і підійде для святкового столу.
Перед вами - простий рецепт приготування полуничного желе з желатину. Полуницю промиваємо і очищаємо. Частина полуниці розкладаємо по формах, інші ягоди розрізаємо і віджимаємо з них сік. Заливаємо полуницю водою, кип'ятимо і варимо кілька хвилин. Відвар проціджують, додаємо в нього сік і розм'якшений желатин. Знову кип'ятимо на повільному вогні до повного розчинення желатину. Даємо масі охолонути і заливаємо желе в форми. Ставимо формочки в холодильник для застигання. Хай щастить!
- Полуниця - 550 грам
- Цукор - 220 грам
- Желатин - 3 чайних ложки
- Вода холодна - 200 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти. Залийте желатин холодною кип'яченою водою. Полуницю очищаємо і промиваємо, частина ягід розрізаємо навпіл і розкладаємо по формах.
Ягоди нарізаємо і віджимаємо з них сік. Кладемо полуницю в каструлю, заливаємо водою. Помішуючи, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 3-4 хвилини. Проціджуємо відвар через сито або марлю, додаємо полуничний сік і желатин. Перемішуємо і знову кип'ятимо до повного розчинення желатину. Знімаємо каструлю з плити і даємо охолонути.
Заливаємо приготованим желе порізану полуницю в формах. Ставимо в холодильник для застигання.
Щоб витягти желе з форми, опустіть стакан в гарячу воду на кілька секунд. Смачного!