Полуничне варення рідке
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ароматне полуничне варення люблять все, ну або майже все. А зварити його не так вже й складно, головне - таке варення вариться швидко. Рідке варення добре до чаю, їм також можна полити сир.
Варення можна зварити густе, а можна рідке. У рідкому варення, яке вариться дуже недовго, зберігається більше вітамінів. Але і область застосування такого варення менше, ніж у густого. Рідке варення добре вприкуску з чаєм, їм можна полити сир або запіканку, додати в йогурт. А приготувати таке варення зовсім просто і швидко. Рецепт приготування полуничного варення рідкого перед вами.
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Вода - 1 Склянка
Ягоди для такого варення ми візьмемо невеликі і міцні, НЕ переспілі.
Видаляємо у ягід черешки з чашолистками, добре промиваємо плоди під проточною водою.
Потім ягоди краще просушити на звичайному або паперовому рушнику.
Тепер приготуємо сироп для варення. Наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння, додаємо цукор. Розмішуємо, щоб цукор розчинився.
Доводимо сироп до кипіння.
І викладаємо в сироп ягоду полуниці. Варимо на великому вогні!
Варення повинне сильно кипіти, при цьому утворюється багато піни. Знімаємо піну ложкою.
Варення будемо кип'ятити 5-7 хвилин. Пінки не викидайте, вони смачні.
Прибираємо варення з вогню.
І розливаємо в чисті стерилізовані банки. Закочує і укутуємо в ковдру до повного охолодження.
Взимку відкриваємо баночку - і насолоджуємося!