Суничне варення рідке
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму - потрібна річ. Можна, можливо, звичайно, обійтися і покупними джемами. Але набагато приємніше робити все своїми руками. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати суничне варення рідке.
У суниці міститься маса корисних речовин. Вони сприяють омолодженню й поліпшенню здоров'я. У консервованому вигляді користь ягоди зберігається. З таким варенням дуже приємно робити домашні йогурти, сирки або просто пити чай вечорами!
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
Промиваємо делікатно суницю, засипаємо її цукром. Ставимо ягоду в холодильник на ніч. Вона повинна дати сік.
Ставимо ягоду з цукром на вогонь. Варимо і безперервно помішувати. Пенку, яка утворюється, необхідно вчасно знімати.
Варення протягом варіння тиснемо дерев'яною ложкою, щоб ягода дала ще більше соку. Через 5 хвилин після закипання вимикаємо вогонь. Розливаємо варення по банкам і закочує, як зазвичай. Смачного!