Полуничне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами дуже простим рецептом полуничного пюре на зиму. Виходить щось середнє між варенням і сиропом. Дуже смачно і саме по собі, а в якості начинки в випічку - взагалі смакота!
Напевно, варення- "п'ятихвилинку" хоч раз в житті робили кожна господиня. Як вид, тут все приблизно так само просто і швидко. Ось тільки я раніше не здогадувалася ягоди подрібнювати, а у вигляді пюре набагато смачніше і смачніше, між іншим, виходить. А ось цей рецепт приготування полуничного пюре мені якраз і допоміг це для себе відкрити! Так що ділюся і з вами своїм способом, як зробити полуничне пюре!
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоди ретельно промиваємо і очищаємо від дрібного сміття.
2. Засипаємо цукром і нехай постоїть все разом пару годин, полуниця повинна дати сік.
3. Ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо пінку.
4. Тепер поки знімемо з вогню, измельчим ягоди в пюре. Ставимо на плиту, ще раз доводимо до кипіння.
5. Пюре готове! Остудіть і подавайте до чаю, або ж ще в гарячому вигляді закатати в стерильні баночки на зиму!