Полуничне желе на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є велика кількість полуниці, то, щоб вона не пропала, зробіть з неї заготовки ан зиму. Звичайним варенням нікого не здивуєш, а ось желе з банок пробував не кожен!
Якщо у вас є багатий урожай полуниці, то обов'язково зробіть з цієї ягоди заготовки на зиму. Віддайте перевагу желе, адже в ньому міститься набагато менше цукру, ніж в звичайному класичному варення. А це значить, що воно корисніше для здоров'я. Про те, як приготувати полуничне желе на зиму, читайте в цьому рецепті.
- Полуниця - 500 грам
- Базилік - 20 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
Полуницю вимийте і висушіть. Видаліть хвостики і перекладіть ягоди в блендер. Вимийте свіжий базилік, обірвемо листочки і покладіть їх до полуниці.
Ретельно подрібніть в блендері ягоди полуниці зі свіжим базиліком. Отриману масу перелийте в сотейник або невелику каструльку.
У маленьку піалочку насипте харчовий желатин. Залийте його холодною водою і дайте постояти п'ятнадцять хвилин, щоб желатин встиг набрякнути.
Всипте в ємність з полуничним пюре цукровий пісок, перемішайте всі інгредієнти і поставте на плиту. Варіть близько двадцяти хвилин, потім влийте желатин і перемішайте.
Банки з кришками простерилизуйте будь-яким зручним для вас способом, розлийте по банках полуничне желе. Потім закрутіть кришками і залиште остигати при кімнатній температурі. Зберігайте банки в прохолодному темному місці.