Полуничне пюре з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Чи не знайте який десерт приготувати на Новий рік? Приготуйте десерт з полуничного пюре і білого шоколаду - смачно, ароматно і святково. До того ж, такий десерт можна запросто приготувати і влітку.
Шоколад треба розтопити, злегка остудити і гарненько перемішати з іншими інгредієнтами. Полуницю з цукром і соком лайма (або лимон) збиваємо блендером. Викладаємо масу в креманку, чергуючи, і подаємо.
- Ванільна есенція - 2 краплі
- Сир "маскарпоне" - 130 грам
- Шоколад білий - 100 грам
- Полуниця - 70 грам
- Йогурт натуральний - 50 мілілітрів
- Сік лайязикай - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
Розтоплюємо шоколад будь-яким зручним для вас способом.
Додаємо до нього сир "маскарпоне" .
Перемішуємо до однорідності.
Потім додаємо йогурт, ванільну есенцію.
Ще раз перемішуємо.
Готовий крем розподіляємо по креманкам для подачі.
Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин охолоджуватися.
Поки остигає шоколадний крем, готуємо полуничне пюре. Для нього візьмемо заморожену полуницю, цукрову пудру, вапно.
Полуницю попередньо розморожуємо.
У глибокій мисці з'єднуємо полуницю, цукрову пудру і видавлюємо сік з лайма.
Розминаємо полуницю товкачем. Пюре також можна приготувати, збивши полуницю в блендері або перетерти через сито.
Готове полуничне пюре викладаємо на охолоджений крем і подаємо. Смачного!