Плюшки з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий смак з дитинства. Напевно багато хто пам'ятає його зі школи. Чому б не повернутися в дитинство і не побалувати своїх близьких і дітей такими смаколиками як плюшки з цукром?
Зайчик - це здобна булочка, присипана всередині і зверху цукром. Випікають її простим рецептом у вигляді метелика і вживають разом з чаєм, молочними продуктами, соками, компоти тощо.. Розповідаю, як робити плюшки з цукром.
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Цукор ванільний - 10 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Візьміть тепле молоко, дріжджі, сіль, ванільний цукор і звичайний цукор, а також вершкове масло і борошно.
2. Поставте опару, в яку потім всипте через сито борошно, щоб дати їй насититися киснем.
3. Замісити еластичне і м'яке тісто і поставте його на деякий час в тепле місце, щоб воно піднялося в три рази. В середньому на це йде до 50 хвилин. Після цього від тесту потрібно відрізати по шматочку і розгортати.
4. Спочатку розкачайте такий пласт, промажьте його яйцем і посипте цукром.
5. Після цього поверніть його в таку форму (як на фото) і надріжте по центру.
6. Загорніть плюшки, надавши їй форму.
7. Я робила за класичним рецептом плюшки з цукром невеликого розміру. У мене їх вийшло багато на аркуші.
8. Перед випічкою потрібно ще раз змастити по верху плюшки яйцем і посипати цукром. Обов'язково дайте їм постояти близько 25 хвилин перед відправкою в духову шафу. Випікаються булочки близько 35 хвилин при температурі 170 градусів.