Рецепт Плов з полби з куркою фото

Плов з полби з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Птах, Курка, Крупи, Пшоно і пшениця
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Впевнена, що про полбу чули всі, але не всі готували. Я і сама не так давно познайомилася з цієї корисної крупою. Залишилася дуже задоволена і тому ділюся дуже смачним рецептом плову з полби.

Обов'язково замочіть полбу, не нехтуйте цим нюансом. В іншому випадку плов буде готуватися значно довше. Також ви можете взяти дробленую крупу, смак від цього не постраждає.

  • Курка - 800 грам (будь-які частини тушки)
  • Polba - 200 грам (цільнозерновий)
  • Морква - 1 штука (середня)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Спеції для плову - 1 Ст. Ложка (з родзинками)
  • Рослинна олія - 100 грам
плов з полби з куркою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
плов з полби з куркою - фото крок 2
Полбу промийте в декількох водах і замочіть на 1 час.
плов з полби з куркою - фото крок 3
Чисту і очищену моркву наріжте середньої соломкою, цибулю наріжте середнім кубиком.
плов з полби з куркою - фото крок 4
Візьміть казанок або жаровню з товстим дном. Налийте в неї рослинне масло і розігрійте.
Курку розрізати на шматки середньої величини. Опустіть їх в розігріте, але не киплячу олію. Обсмажте курку з усіх боків на середньому вогні до легкої золотистої скоринки.
плов з полби з куркою - фото крок 5
Додайте до обсмаженої курки підготовлені моркву і цибулю. Обсмажте все разом часто перемішуючи.
плов з полби з куркою - фото крок 6
Коли овочі обсмажити додайте спеції для плову, IRU (попередньо розітріть її в долонях), сіль, перець.
плов з полби з куркою - фото крок 7
Залийте вміст казанка або жаровні крутим окропом. Рівень води повинен бути трохи вище рівня курки. Гасіть курку 5 хвилин.
плов з полби з куркою - фото крок 8
Полбу відкиньте на сито, дайте стекти рідини.
плов з полби з куркою - фото крок 9
Додайте крупу в казанок або жаровню.
плов з полби з куркою - фото крок 10
Долийте ще окропу. Рівень води повинен бути на 2 см. Вище полби. Спробуйте на сіль. Можливо буде потрібно додати трохи солі. Закрийте кришкою. Поставте на самий повільний вогонь і варіть 1 час 30 хвилин. Для 30 хвилин до готовності додайте неочищений часник і продовжуйте варити під закритою кришкою до готовності.
плов з полби з куркою - фото крок 11
Готовий плов перемішайте і подавайте відразу ж на стіл.
плов з полби з куркою - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти