Плов з полби з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що про полбу чули всі, але не всі готували. Я і сама не так давно познайомилася з цієї корисної крупою. Залишилася дуже задоволена і тому ділюся дуже смачним рецептом плову з полби.
Обов'язково замочіть полбу, не нехтуйте цим нюансом. В іншому випадку плов буде готуватися значно довше. Також ви можете взяти дробленую крупу, смак від цього не постраждає.
- Курка - 800 грам (будь-які частини тушки)
- Polba - 200 грам (цільнозерновий)
- Морква - 1 штука (середня)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Зіра - За смаком
- Спеції для плову - 1 Ст. Ложка (з родзинками)
- Рослинна олія - 100 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Полбу промийте в декількох водах і замочіть на 1 час.
Чисту і очищену моркву наріжте середньої соломкою, цибулю наріжте середнім кубиком.
Візьміть казанок або жаровню з товстим дном. Налийте в неї рослинне масло і розігрійте.
Курку розрізати на шматки середньої величини. Опустіть їх в розігріте, але не киплячу олію. Обсмажте курку з усіх боків на середньому вогні до легкої золотистої скоринки.
Курку розрізати на шматки середньої величини. Опустіть їх в розігріте, але не киплячу олію. Обсмажте курку з усіх боків на середньому вогні до легкої золотистої скоринки.
Додайте до обсмаженої курки підготовлені моркву і цибулю. Обсмажте все разом часто перемішуючи.
Коли овочі обсмажити додайте спеції для плову, IRU (попередньо розітріть її в долонях), сіль, перець.
Залийте вміст казанка або жаровні крутим окропом. Рівень води повинен бути трохи вище рівня курки. Гасіть курку 5 хвилин.
Полбу відкиньте на сито, дайте стекти рідини.
Додайте крупу в казанок або жаровню.
Долийте ще окропу. Рівень води повинен бути на 2 см. Вище полби. Спробуйте на сіль. Можливо буде потрібно додати трохи солі. Закрийте кришкою. Поставте на самий повільний вогонь і варіть 1 час 30 хвилин. Для 30 хвилин до готовності додайте неочищений часник і продовжуйте варити під закритою кришкою до готовності.
Готовий плов перемішайте і подавайте відразу ж на стіл.
Смачного!