Рецепт Хліб з полби фото

Хліб з полби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Polba - полудикий сорт пшениці, відома з давніх часів, є праматір'ю сучасних сортів пшениці, відрізняється великим вмістом корисних речовин. Хліб з неї особливо смачний і корисний!

Опис приготування:

Спекти хліб з полби не складніше, ніж з будь-якою іншою борошна, єдине, що треба знати, такий хліб не буде занадто пишним. А як його спекти, в цьому допоможуть покрокові рекомендації.

  • Вода - 385 мілілітрів(150 мл. - для опари, 235 мл. - в тісто)
  • Пшеничний стартер - 15 грам (пшеничне закваска"Левіт Мадре" )
  • Борошно з цільнозерновий полби - 300 грам(150 грам - в опару, 150 грам - в тісто)
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 250 грам(210 грам - в тісто, 40 грам - на підпис столу)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Суміш сортів лляного насіння - 1-2 Ст. Ложок (або інші насіння, наприклад, кмин, koriandr, соняшникова насіння)
  • Дріжджі хлібопекарські - 2 грами (свіжі)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
хліб з полби - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
хліб з полби - фото крок 2
З вечора підготуйте опару, для цього в теплу воду додайте стартер - zakvasku. Я використовувала пшеничний стартер"Левіт Мадре" .
хліб з полби - фото крок 3
Додайте полбу.
хліб з полби - фото крок 4
Добре розмішайте, накрийте кришкою і залиште для бродіння в теплому місці на всю ніч.
хліб з полби - фото крок 5
Вранці в ємність для замішування тіста влийте 235 мл. Теплої води, додайте дрібку дріжджів, сіль, цукор, розмішайте.
хліб з полби - фото крок 6
Викладіть опару, лляне насіння, влийте 2 столові ложки рослинної олії.
хліб з полби - фото крок 7
Просійте всю муку.
хліб з полби - фото крок 8
Замістити тісто міксером протягом 3-5 хвилин.
хліб з полби - фото крок 9
Подпиліть борошном робочу поверхню столу, викладіть тісто і ще трохи вимісити руками, сформуйте хліб.
хліб з полби - фото крок 10
Викладіть хліб"швом вгору" в Розстоєчні кошик, якщо такого кошика немає, то можна укласти так, як на фото, на спеціальну тканину або рушник, добре присипане борошном, а з боків підкласти валики з кухонних рушників. Можна хліб прикрити кінцями цієї тканини. Залиште хліб для підйому в теплому місці на 2 годину.
хліб з полби - фото крок 11
Перед випічкою зробіть кілька надрізів по верху хліба. Випікайте перші 10 хвилин при максимальній температурі 240 градусів, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин.
хліб з полби - фото крок 12
Готовий хліб викладіть на решітку і дайте йому повністю охолонути.
хліб з полби - фото крок 13
Після того, як хліб охолов, його можна пробувати. Він неймовірно ароматний і дуже корисний! Смачного!

Схожі рецепти