Плацинди з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Placinda - це пиріг молдавської кухні, який схожий на корж квадратної або круглої форми, з начинкою всередині. Причому вона може бути різною, але завжди ситної. Наприклад, я пропоную сирну.
З мого рецепту ви дізнаєтеся про те, як приготувати плацинди з сиром і зеленню. У тісто додається кефір, тому воно стає м'яким і ніжним, хоча зовні виходить апетитна хрустка скоринка. Такі невеликі пироги можна їсти протягом пари днів, а ще їх зручно брати в якості перекусу на роботу.
- Маргарин - 150 грам
- Сир - 200 грам
- Твердий сир або бринза - 100 грам
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка і кріп - 1 пучок
У мисці ретельно перемішайте цукор, яйця, сіль, оцет, кефір і масло.
Порціями введіть борошно і замісіть м'яке тісто.
Залиште тісто під рушником при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Потім розділіть на 3 рівні частини. Кожну розкачати в тонкий пласт качалкою. Змастіть поверхню м'яким маргарином.
Намотайте тісто на качалку. Кожен шматок тіста окремо.
Розріжте тісто уздовж качалки. Зніміть зверху прямокутник. Розділіть його на 2 квадрата. Покладіть один на інший і складіть навпіл. Теж саме виконайте з рештою маси, створюючи листкове тісто. Залиште його в холодильнику на 3 годину.
А поки займіться начинкою. Натріть сир на крупній тертці, потім змішайте його з дрібно посіченою зеленню і сиром.
Готове тісто розкачати в тонкий прямокутник. У центр викладіть начинку.
Далі одну сторону тесту покладіть на іншу. Кінець кліпу, ulozhiv інший інше.
Наріжте виріб на 10 рівних квадратів. Викладіть їх на деко змащений маслом.
Запікайте плацинди при 210 градусах в духовці протягом 20 хвилин. Смачного!