Плацинди з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Плацента - це коржі з начинкою. Вона може бути будь-який, у мене сирна з зеленню. Готують їх з дріжджового тіста на кефірі і смажать на сковороді. Спробуйте і Ви!
Плацента - просте і смачне блюдо, яке порадує ваших близьких. Вони гарні з будь-яким першою стравою замість хліба, а також з чаєм або кавою. Крім петрушки можна взяти кріп і зелена цибуля. Сир може бути будь-якої жирності, у мене він 5%. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить шість коржів. Ними можна цілком нагодувати сім'ю з чотирьох-п'яти осіб.
- Кефір - 1 Склянка
- Жовток - 1 штука
- Борошно пшеничне - 250-270 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 250 грам
- Петрушка - 15 грам
- Соняшникова олія - 6 Ст. Ложок
Приготуйте тісто. У миску налийте кефір і додайте жовток.
Всипте сіль і соду.
Перемішайте кефір, сіль і соду.
Всипте борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто, яке повинно тримати форму кулі і не розпливатися. Дайте йому трохи "відпочити" .
Приготуйте начинку. У миску викладіть сир.
Додайте нарізану петрушку, трохи солі.
Перемішайте сир з петрушкою.
Розділіть тісто на шість рівних частин. Кожну частину розкачати в коло.
На круг викладіть начинку.
Краї кола з'єднайте в верху і заліпити, утворюючи мішечок.
Переверніть мішечок швом вниз і розкачайте в коржик так, щоб тісто ніде не порвалося.
Налийте на гарячу сковороду дві столові ложки олії і викладіть корж швом вниз. Смажте до золотистого кольору на вогні нижче середнього. Після переверніть на іншу сторону, накрийте сковороду кришкою і смажте також до золотистого кольору.
Готові коржі викладайте відразу на паперовий рушник, а після на тарілку. Соняшникова олія наливайте по 2 столові ложки через два коржі.
Плацинди з сиром і зеленню готові.