Пісочний пиріг з ягідної начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Коли почався сезон ягід, саме час приготувати пісочний пиріг з ягідної начинкою. За основу береться тісто. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати пісочний пиріг з ягідної начинкою будинку.
Пісочне тісто, фрукти і заливка поєднуються просто чудово. Особливо, якщо це кислі ягоди. З солодким тестом вони виходять чудовими. Такий пісочний пиріг з ягідної начинкою можна поставити в холодильник, щоб ласувати їм навіть в жарку погоду. Смачного!
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам(100 гр в тісто)
- Яйце - 3 штуки(2 - в заливку)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вишня - 400 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
1. Робимо класичне пісочне тісто: змішуємо розпушувач, цукор і ванільний цукор.
2. Натираємо вершкове масло або маргарин на крупну тертку.
3. Відправляємо в тісто і додаємо борошно. Замішуємо тісто.
4. Викладаємо тісто у форму для запікання і робимо дірочки виделкою.
5. Запікаємо трохи нашу основу (близько 10 хвилин), дістаємо і даємо трохи охолонути. Форму краще брати з відстібаються бортами.
6. Викладаємо у форму вишні (без кісточки) і робимо заливку: змішуємо вершки, цукор, яйця і дві столові ложки борошна, збиваємо все і заливаємо наші вишні.
7. Відправляємо знову в духовку на 20-25 хвилин. Даємо пирога охолонути і знімаємо форму.
8. Ось такий гарний виходить пісочний пиріг з ягідної начинкою. Зверніть увагу, що начинка може бути абсолютно будь-який: фрукти або ягоди - не має значення.