Торт з ягідної прошарком
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю торти з ягодами. На мій погляд, вони більш соковиті і яскраві за смаком. А головне, вибір начинок досить різноманітний. Як то кажуть, на будь-який смак.
Для цього торта можна використовувати не тільки малину. Можна взяти будь-які ягоди або фрукти. Навіть можна зробити торт з різними ягідними начинками. Буде торт відразу з двома, а може і трьома, смаками.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 280 грам(100 - в начинку, 180 - в бісквіт)
- Борошно - 170 грам
- Какао - 40 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Малина - 600 грам
- Желатин - 14 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вершки від 33% - 600 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в піну.
Потім додайте борошно, какао і соду. Акуратно перемішайте віночком. Вилийте тісто у форму для випічки (24-26 см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-60 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3 коржа.
Для приготування ягідної начинки замочіть желатин в воді і дайте набрякнути протягом 20 хвилин.
Ягоди перетворите в пюре, змішайте з цукром і крохмалем, нагрейте до загустения, не забуваючи помішувати.
Потім в гарячу масу додайте набряклий желатин. Перемішайте до повного його розчинення.
Розлийте масу в 2 однакові форми. Вони повинні бути в діаметрі менше бісквіта на 2-4 см. Дно попередньо затягніть харчовою плівкою і фольгою, щоб начинка не витекла. Приберіть форми в морозилку, до повної заморозки.
У вас вийде ось такий ягідний шар після заморозки. Для вилучення я прибираю фольгу і плівку, а краю форми трохи нагріваю над вогнем.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Зберіть торт - бісквіт, крем, ягідний шар, крем, бісквіт. І так ще одна прошарок. Боки торта замажте кремом, щоб сік від начинки не витікав. З огляду на, що в начинці є крохмаль і желатин, соку практично не повинно бути. Для зручності складання, робити це можна в кільці для торта. Потім приберіть торт в холодильник для застигання крему.
Зовні торт можете прикрасити відповідно до свого смачному нагоди. У мене вийшов до дня народження. І ось такий смачний розріз.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!