Рецепт Торт з ягідної прошарком фото

Торт з ягідної прошарком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Какао , Малина , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Я дуже люблю торти з ягодами. На мій погляд, вони більш соковиті і яскраві за смаком. А головне, вибір начинок досить різноманітний. Як то кажуть, на будь-який смак.

Опис приготування:

Для цього торта можна використовувати не тільки малину. Можна взяти будь-які ягоди або фрукти. Навіть можна зробити торт з різними ягідними начинками. Буде торт відразу з двома, а може і трьома, смаками.

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 280 грам(100 - в начинку, 180 - в бісквіт)
  • Борошно - 170 грам
  • Какао - 40 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Малина - 600 грам
  • Желатин - 14 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вершки від 33% - 600 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
торт з ягідної прошарком - фото крок 1
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в піну.
торт з ягідної прошарком - фото крок 2
Потім додайте борошно, какао і соду. Акуратно перемішайте віночком. Вилийте тісто у форму для випічки (24-26 см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-60 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3 коржа.
торт з ягідної прошарком - фото крок 3
Для приготування ягідної начинки замочіть желатин в воді і дайте набрякнути протягом 20 хвилин.
торт з ягідної прошарком - фото крок 4
Ягоди перетворите в пюре, змішайте з цукром і крохмалем, нагрейте до загустения, не забуваючи помішувати.
торт з ягідної прошарком - фото крок 5
Потім в гарячу масу додайте набряклий желатин. Перемішайте до повного його розчинення.
торт з ягідної прошарком - фото крок 6
Розлийте масу в 2 однакові форми. Вони повинні бути в діаметрі менше бісквіта на 2-4 см. Дно попередньо затягніть харчовою плівкою і фольгою, щоб начинка не витекла. Приберіть форми в морозилку, до повної заморозки.
торт з ягідної прошарком - фото крок 7
У вас вийде ось такий ягідний шар після заморозки. Для вилучення я прибираю фольгу і плівку, а краю форми трохи нагріваю над вогнем.
торт з ягідної прошарком - фото крок 8
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Зберіть торт - бісквіт, крем, ягідний шар, крем, бісквіт. І так ще одна прошарок. Боки торта замажте кремом, щоб сік від начинки не витікав. З огляду на, що в начинці є крохмаль і желатин, соку практично не повинно бути. Для зручності складання, робити це можна в кільці для торта. Потім приберіть торт в холодильник для застигання крему.
торт з ягідної прошарком - фото крок 9
Зовні торт можете прикрасити відповідно до свого смачному нагоди. У мене вийшов до дня народження. І ось такий смачний розріз.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти