Пісочне печиво з шоколадною прошарком
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з пісочного тіста завжди доведеться до столу. Таку подають на полуденок, на свято. Печиво, коржики, пироги і це ще не весь перелік. Розповім, як приготувати виріб з пісочного тіста.
Тісто можна зробити самостійно або купити готове. Сьогодні зробимо печиво з пісочного тіста у вигляді зірочок. Вам знадобиться будь-яка формочка або скористайтеся склянкою, розріжте пласт тесту ножем. Пісочне печиво дуже довго залишається свіже, тому можна спекти велику порцію.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Шоколадні чіпси - 80 грам
1. Вершкове масло викладіть в миску і перемішайте його виделкою до утворення пухнастої маси.
2. Просійте до маслу борошно і цукрову пудру, додайте ванільний екстракт.
3. Замісити тісто і сформуйте з нього кулю, загорніть його в плівку і відправте його в холодильник на 1 час.
4. Через необхідний час дістаньте тісто з холодильника, розгорніть плівку і викладіть його на присипаний борошном стіл. Розкачайте тісто в пласт товщиною 5 мм.
5. Спеціальними формочками виріжте печиво і перекладіть його на деко з пергаментом. Запікайте його в розігрітому до 180 градусів духовці 10 хвилин.
6. Тим часом викладіть шоколадні чіпси в миску і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
7. Остигнуло печиво змастіть шоколадом і прикріпіть до нього другий. Вийде подвійне печиво.
8. Подавайте його відразу, смачного!