Пісне печиво з яблучною прошарком
(покроковий рецепт з фото)
Швидке, ніжне печиво з яблучною начинкою, яка більше нагадує мармелад. Робиться швидко, продукти завжди є вдома. Та й в пост воно прекрасно урізноманітнює ваш стіл.
Пісне печиво з яблучною прошарком робиться дуже просто і швидко. Яблука краще брати м'які і кислуваті, або додайте в начинку трохи лимонного соку. Масло потрібно рафінована, інакше його запах все переб'є. Якщо не любите корицю, то можете її не додавати. Смачного!
- Борошно - 380 грам
- Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
- Вода - 12 Ст. Ложок
- Цукор - 13 Ст. Ложок(8 ст. L. - тісто, 6 ст. L. - начинка)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яблуко - 800 грам
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - За смаком
Складові.
Натріть яблука на крупній тертці, змішайте з цукром. Проваріть масу до повного випаровування рідини. Зніміть з вогню і остудіть.
Змішайте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
З'єднайте цукор, масло і воду. З'єднайте обидві маси, замісіть м'яке тісто.
Розділити тісто на дві частини. Тонко розкачайте першу частину, покладіть її на змащене деко.
Додайте до яблук крохмаль, перемішайте. Нанесіть начинку на всю поверхню рівним шаром.
Розкачайте другу частину тесту, покладіть його на верх начинки. Випікайте в гарячій духовці при t = 170 35 хвилин. Вийміть і остудіть до теплого стану. Поріжте на шматки.
Дайте охолонути і подавайте.
Смачного!