Рецепт Пісне печиво з яблучною прошарком фото

Пісне печиво з яблучною прошарком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Швидке, ніжне печиво з яблучною начинкою, яка більше нагадує мармелад. Робиться швидко, продукти завжди є вдома. Та й в пост воно прекрасно урізноманітнює ваш стіл.

Пісне печиво з яблучною прошарком робиться дуже просто і швидко. Яблука краще брати м'які і кислуваті, або додайте в начинку трохи лимонного соку. Масло потрібно рафінована, інакше його запах все переб'є. Якщо не любите корицю, то можете її не додавати. Смачного!

  • Борошно - 380 грам
  • Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 12 Ст. Ложок
  • Цукор - 13 Ст. Ложок(8 ст. L. - тісто, 6 ст. L. - начинка)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яблуко - 800 грам
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - За смаком
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 1
Складові.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 2
Натріть яблука на крупній тертці, змішайте з цукром. Проваріть масу до повного випаровування рідини. Зніміть з вогню і остудіть.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 3
Змішайте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 4
З'єднайте цукор, масло і воду. З'єднайте обидві маси, замісіть м'яке тісто.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 5
Розділити тісто на дві частини. Тонко розкачайте першу частину, покладіть її на змащене деко.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 6
Додайте до яблук крохмаль, перемішайте. Нанесіть начинку на всю поверхню рівним шаром.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 7
Розкачайте другу частину тесту, покладіть його на верх начинки. Випікайте в гарячій духовці при t = 170 35 хвилин. Вийміть і остудіть до теплого стану. Поріжте на шматки.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 8
Дайте охолонути і подавайте.
пісне печиво з яблучною прошарком - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти