Пісочники
(покроковий рецепт з фото)
Смак пісочних коржиків або пісочників знаком кожному. Їх особливість полягає в тендітній, розсипчастою структурою. В домашніх умовах, таку випічку, приготувати не проблема. Готуємо!
Щоб пісочники порадували своїм смаком, важливо врахувати моменти: не затягнуті тісто борошном і перед випічкою добре охолодити. Враховуйте також, чим товще буде виріб, тим довше воно буде випікатися і крихкість буде менше. Тому оптимальний варіант товщини пісочників, це 0, 5-1 см. Випічці дуже важливо добре охолонути.
- Вершкове масло - 200 грам (або поширення)
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйце - 1 штука(1 жовток - в тісто, білок - для змащення)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 110 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Розділіть яйце на білок і жовток.
У чашу покладіть м'яке масло і просіяне цукрову пудру. Збийте.
Додайте жовток і ще раз збийте.
До отриманої маслянистої маси додайте частину борошна, сіль, розпушувач і зашивають тісто ложкою. Всипте ще борошно і швидко замішують руками. Як тільки тісто зібралося в грудку, більше не місите. Оберніть тісто в харчову плівку і приберіть на 40 хвилин в холодильник.
Увімкніть духовку на 180 градусів. По закінченню часу, розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5-1 см. Круглої вирубкою наріжте пісочники.
Готову випічку дістаньте з духовки. Перенесіть на пергаменті на стіл, в такому вигляді злегка остудіть і після зніміть.
Смачного!