Рецепт Пісочники фото

Пісочники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Печиво

Смак пісочних коржиків або пісочників знаком кожному. Їх особливість полягає в тендітній, розсипчастою структурою. В домашніх умовах, таку випічку, приготувати не проблема. Готуємо!

Щоб пісочники порадували своїм смаком, важливо врахувати моменти: не затягнуті тісто борошном і перед випічкою добре охолодити. Враховуйте також, чим товще буде виріб, тим довше воно буде випікатися і крихкість буде менше. Тому оптимальний варіант товщини пісочників, це 0, 5-1 см. Випічці дуже важливо добре охолонути.

  • Вершкове масло - 200 грам (або поширення)
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Яйце - 1 штука(1 жовток - в тісто, білок - для змащення)
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 110 грам
пісочники - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пісочники - фото крок 2
Розділіть яйце на білок і жовток.
пісочники - фото крок 3
У чашу покладіть м'яке масло і просіяне цукрову пудру. Збийте.
пісочники - фото крок 4
Додайте жовток і ще раз збийте.
пісочники - фото крок 5
До отриманої маслянистої маси додайте частину борошна, сіль, розпушувач і зашивають тісто ложкою. Всипте ще борошно і швидко замішують руками. Як тільки тісто зібралося в грудку, більше не місите. Оберніть тісто в харчову плівку і приберіть на 40 хвилин в холодильник.
пісочники - фото крок 6
Увімкніть духовку на 180 градусів. По закінченню часу, розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5-1 см. Круглої вирубкою наріжте пісочники.
пісочники - фото крок 7
Готову випічку дістаньте з духовки. Перенесіть на пергаменті на стіл, в такому вигляді злегка остудіть і після зніміть.
пісочники - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти