Пісочне тісто зі сметаною для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з пісочного тіста кришиться і тане в роті завдяки великому вмісту масла. З пісочного тіста роблять пироги, печиво, tartalettes, Kiš. Розповім, як приготувати пісочне тісто зі сметаною.
Це універсальне тісто, яке дуже просте в приготуванні. Можна приготувати його заздалегідь і зберігати в холодильнику. Це прекрасна основа для пирога з будь-якою начинкою: фруктової, ягідної, овочевий, м'ясної. Якщо начинка солона, то не додавайте в тісто цукор.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
1
Змішайте в ємності просіяне борошно, сіль, цукор, розпушувач і соду.
2
Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками і відправте до сухих інгредієнтів. Руками або виделкою перетріть масло з борошном.
3
Яйце збийте віночком до появи піни, потім додайте сметану і перемішайте.
4
З'єднайте яєчну суміш і масло з борошном, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кулю і покладіть на 30 хвилин в холодильник.
5
Коли тісто охолодити, розкачайте його товщиною до 8 мм. Щоб воно не прилипло до дошки, присипте її борошном.
6
Тісто готове для випікання пирогів або печива, надайте йому необхідну форму для випічки. Випікають пісочне тісто 15-20 хвилин при температурі 220-230 градусів.