Пісний борщ зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим нагодувати сім'ю на обід? Дуже рекомендую повторити на своїй кухні це простий варіант, як приготувати пісний борщ зі щавлем в мультиварці. Смачно, ситно і без м'яса.
Приготувати пісний борщ зі щавлем в домашніх умовах досить просто як в мультиварці, так і на плиті. Ви можете використовувати чисту воду, але я рекомендую попередньо зварити овочевий бульйон зі спеціями і корінням, тоді борщ буде ще смачніше і ароматні. Подавати до столу його можна з сухариками і пісним майонезом.
- Картопля - 5-6 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Буряк - 1 штука
- Щавель - 400 грам
- Томат - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Ось такий досить скромний і доступний набір інгредієнтів вам потрібно, якщо ви вирішите приготувати пісний борщ зі щавлем на вашій кухні.
2. На дно чаші мультиварки налийте трохи олії, включите режим "жарка" . Очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть його в чашу і обсмажте пару хвилин.
3. Очистіть і натріть на тертці моркву. Додайте її до цибулі і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
4. Буряк також натріть на тертці і обсмажуйте в чаші 6-7 хвилин. Також ви можете використовувати часник, солодкий і гострий перець.
5. Додайте томат або пасту (попередньо розведіть її невеликій кількості води). Підсолити трохи, додайте ложку цукру і дрібку перцю.
6. Увімкніть режим "суп" і дайте вмісту чаші закипіти. За цей час очистіть картопля, наріжте його невеликими кубиками і додайте в чашу.
7. Викладіть подрібнений щавель. Він може бути як свіжим, так і замороженим або консервованим, наприклад.
8. Влийте воду або овочевий бульйон. Додайте за смаком сіль і улюблені спеції. Закрийте кришку і залиште пісний борщ з щавлем в домашніх умовах хвилин на 40.