Рецепт Борщ зі щавлем фото

Борщ зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Зелень , Морква , Цибуля , Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 35 хв.

Ця страва - одне з моїх улюблених. Зелений борщ освіжає і відмінно втаязикє голод. Влітку і навесні роблю його набагато частіше, ніж червоний або будь-який інший. Розповім, як приготувати борщ зі щавлем.

Опис приготування:

Використовуйте свіжий щавель, а поза сезоном можна використовувати сухий або замінити його кропивою, шпинатом. Зелений борщ готується простіше і швидше, ніж традиційний. До столу він подається обов'язково гарячим, можна зі сметаною, відварною яйцем.

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Бульйон - 7 склянок (овочевий або м'ясний)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 пучок (великий)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - За смаком
  • Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
1
Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці, очистіть картоплю і наріжте крупно.
2
Щавель вимийте і наріжте великими шматками, подрібніть зелень. Відваріть яйця круто.
3
У каструлю покладіть вершкове масло і розтопіть його, потім додайте цибулю з морквою і обсмажують кілька хвилин.
4
Влийте бульйон (курячий або овочевий), доведіть його до кипіння, потім додайте картоплю.
5
Брешіть його до м'якості і додайте лавровий лист, сіль, перець. Викладіть щавель і варіть 1-2 хвилини.
6
В самому кінці додайте рубану зелень, відварені яйця, нарізані кубиками.
7
Подавайте борщ гарячим зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти