Борщ зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - одне з моїх улюблених. Зелений борщ освіжає і відмінно втаязикє голод. Влітку і навесні роблю його набагато частіше, ніж червоний або будь-який інший. Розповім, як приготувати борщ зі щавлем.
Використовуйте свіжий щавель, а поза сезоном можна використовувати сухий або замінити його кропивою, шпинатом. Зелений борщ готується простіше і швидше, ніж традиційний. До столу він подається обов'язково гарячим, можна зі сметаною, відварною яйцем.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Бульйон - 7 склянок (овочевий або м'ясний)
- Лавровий лист - 1 штука
- Лавровий лист - 1 пучок (великий)
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Крем - За смаком
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
1
Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці, очистіть картоплю і наріжте крупно.
2
Щавель вимийте і наріжте великими шматками, подрібніть зелень. Відваріть яйця круто.
3
У каструлю покладіть вершкове масло і розтопіть його, потім додайте цибулю з морквою і обсмажують кілька хвилин.
4
Влийте бульйон (курячий або овочевий), доведіть його до кипіння, потім додайте картоплю.
5
Брешіть його до м'якості і додайте лавровий лист, сіль, перець. Викладіть щавель і варіть 1-2 хвилини.
6
В самому кінці додайте рубану зелень, відварені яйця, нарізані кубиками.
7
Подавайте борщ гарячим зі сметаною. Смачного!