Рецепт Борщ з капустою і щавлем фото

Борщ з капустою і щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Зелень , Щавель
Пісні страви
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Поділюся простим рецептом борщу з капустою і щавлем. Виходить смачне і дуже ситне блюдо. Блюдо це з традиційної української кухні, і мені воно дуже подобається. Спробуйте і ви, готувати просто!

Опис приготування:

Хочу вам розповісти, як приготувати борщ з капустою і щавлем в домашніх умовах. Смачно дуже! Ситний і дуже наваристий бульйон виходить завдяки салу, а характерна кислинка з'являється завдяки щавлю. Таке першу страву з повною впевненістю можна назвати маленьким шедевром на кожен день. Воно стоїть всіх витрачених зусиль, рекомендую!

  • Вода - 3 L
  • Ребра свинячі - 300 грам
  • Морква - 100 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Цибуля - 50 грам
  • Сало - 50 грам (шпик, копчене сало або бекон)
  • Щавель консервований - 2 Ст. Ложки (або пучок свіжого щавлю)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Капуста квашена - 3 Ст. Ложки
  • Яйце варене - 1 штука
борщ з капустою і щавлем - фото крок 1
1. Ребра поміщаємо в воду, ставимо на вогонь. Як закипить, зменшимо вогонь, додамо картоплю. Чекаємо, поки з'явиться піна, і знімаємо її. Варимо далі до готовності картоплі на середньому вогні.
борщ з капустою і щавлем - фото крок 2
2. Поки готується бульйон, измельчим сало, морква і цибуля і кидаємо на сковорідку. З сала витопиться жир, і овочі будуть смажитися на ньому.
борщ з капустою і щавлем - фото крок 3
3. Коли цибуля стане прозорою, морква - рум'яної, а сало перетвориться в шкварки, додамо зажарку в бульйон, також сюди відправимо щавель, капусту і сіль. На невеликому вогні варимо ще приблизно 15 хвилин.
борщ з капустою і щавлем - фото крок 4
4. От і все! Традиційно подавати такий борщ рекомендується з вареними яйцями. Хай щастить!

Схожі рецепти