Борщ з капустою і щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся простим рецептом борщу з капустою і щавлем. Виходить смачне і дуже ситне блюдо. Блюдо це з традиційної української кухні, і мені воно дуже подобається. Спробуйте і ви, готувати просто!
Хочу вам розповісти, як приготувати борщ з капустою і щавлем в домашніх умовах. Смачно дуже! Ситний і дуже наваристий бульйон виходить завдяки салу, а характерна кислинка з'являється завдяки щавлю. Таке першу страву з повною впевненістю можна назвати маленьким шедевром на кожен день. Воно стоїть всіх витрачених зусиль, рекомендую!
- Вода - 3 L
- Ребра свинячі - 300 грам
- Морква - 100 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 50 грам
- Сало - 50 грам (шпик, копчене сало або бекон)
- Щавель консервований - 2 Ст. Ложки (або пучок свіжого щавлю)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Капуста квашена - 3 Ст. Ложки
- Яйце варене - 1 штука
1. Ребра поміщаємо в воду, ставимо на вогонь. Як закипить, зменшимо вогонь, додамо картоплю. Чекаємо, поки з'явиться піна, і знімаємо її. Варимо далі до готовності картоплі на середньому вогні.
2. Поки готується бульйон, измельчим сало, морква і цибуля і кидаємо на сковорідку. З сала витопиться жир, і овочі будуть смажитися на ньому.
3. Коли цибуля стане прозорою, морква - рум'яної, а сало перетвориться в шкварки, додамо зажарку в бульйон, також сюди відправимо щавель, капусту і сіль. На невеликому вогні варимо ще приблизно 15 хвилин.
4. От і все! Традиційно подавати такий борщ рекомендується з вареними яйцями. Хай щастить!