Пісні пиріжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Люблю прості і смачні рецепти. Рецепт пісних пиріжків в духовці саме такий. Піч їх можна не тільки в пост. Можете порадувати своїх близьких цьому блюдом в будь-який момент, адже набір інгредієнтів дуже простий.
Приготувати пісні пиріжки в духовці дуже легко. З води, масла, дріжджів і борошна замісити тісто, дати піднятися протягом 20 хвилин. Капусту, морква, цибуля пошінковать і згасити на сковорідці. Тісто для кожного пиріжка розкачати, всередину вкласти начинку і сформувати пиріжки. Викласти на деко і випікати в духовці протягом 10-15 хвилин.
- Борошно - 500 грам
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 50 грам (живі)
- Вода - 500 мілілітрів
- Капуста - 300 грам (для начинки)
- Морква - 1 штука (для начинки)
- Цибуля - 1 штука (для начинки)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець чорний мелений - 1 За смаком
- Яйце - 1 штука
Наливаємо в каструлю воду, соняшникова олія, додаємо сіль, перець, доводимо до кипіння. Остужаем до кімнатної температури і додаємо дріжджі, борошно і замішуємо тісто.
У каструлю побільше наливаємо гарячої води, в неї ставимо нашу каструлю з тестом і залишаємо на 20 хвилин, щоб тісто піднялося.
Можна приступити до начинки. Капусту очищаємо від верхнього листя, дрібно шаткуємо.
Лук подрібнюємо, морква трьом на бурачковой тертці.
У сковороду наливаємо 2 столові ложки соняшникової олії і тушкуємо капусту, морква і цибуля. Для 5 хвилин до готовності додаємо сіль, перець за смаком.
На робочу поверхню насипаємо борошна, з тіста формуємо невеликі кульки. Кожна кулька розгортаємо і в середину кладемо начинку з тушкованої капусти.
Тісто загортаємо і притискаємо краю, щоб пиріжки не розповзлася при випіканні. Деко змащуємо олією і расскладиваем пиріжки. Збиваємо виделкою яйце і змащуємо кожен пиріжок.
Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Пиріжки готові!