Пісні котлети з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший і найшвидший рецепт пісних морквяних котлет. Урізноманітнює ваше меню під час посту, та і не тільки - їх адже можна по ходу всього року готувати. Для розвантаження, так би язикати
Перший раз я зробила такі котлетки не в пост, а коли видався великий врожай моркви на дачі. На жаль, багато морквини не підлягало зберігання, тому було вирішено її переробити. З тих пір я часто користуюся цим простим рецептом приготування пісних котлет з моркви. З даної кількості інгредієнтів я роблю 6 котлеток. Їх можна робити різного смаку - додавати часник, смажена цибуля, різні спеції. Я пропоную вам класичний рецепт пісних котлет з моркви, а ви вже самі фантазуйте і удосконалює його. Отже, беремося за справу. Вірніше - за морква.
- Морква - 4-5 штук (середнього розміру)
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Морковку чистим, моєму і натираємо на дрібній тертці. Посипаємо сіллю і перцем і перемішуємо - нехай морква дасть сік.
Висипаємо в морква манну крупу.
Добре перемішуємо. Можна ложкою, а можна рукою. При перемішуванні Придавлюємо - щоб морква дала якомога більше соку і манка краще "схопиться" .
Формуємо з отриманої маси котлетки. Їх можна робити будь-якої форми.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло і смажимо котлетки.
Після того, як одна сторона котлет присмажилася, перевертаємо їх, зменшуємо вогонь під сковорідкою майже до мінімуму і закриваємо сковороду кришкою. Після цього смажимо ще хвилин 10-15.