Котлети з моркви в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Їжа повинна бути не тільки смачною, але і корисною. А значить, варто звернути увагу на простий рецепт котлет з моркви в духовці. Це не банальні овочеві котлети, а даний смакота.
Рецепт приготування котлет з моркви в духовці неймовірно простий. Він підійде і для дорослих, і для дітей.
1. Для початку необхідно вимити морква і відправити її в каструлю. Залити холодною водою і відварити до м'якості.
2. Готову моркву остудити і очистити від шкірки.
3. Надіслати зварену моркву в блендер або пропустити через м'ясорубку, щоб вийшло однорідне пюре без зайвих шматочків.
4. У глибокій мисці з'єднати подрібнену моркву з борошном. Маса повинна бути однорідною, без грудочок і не дуже рідка.
5. Далі можна посолити за смаком або додати цукор, якщо блюдо готується для дітей.
6. З отриманого фаршу сформувати котлетки. Кожну з них обваляти в двох сторін у борошні (можна в панірувальних сухарях, якщо вони є під рукою).
7. Щоб котлети з моркви в духовці в домашніх умовах не втратили свою форму, їх потрібно попередньо обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла.
8. Після обсмажування котлети викласти на деко і відправити в духовку. Випікаються вони близько 15 хвилин. Головне, щоб вони не стали занадто темні.
Подавати їх можна з соусом або сметаною.
- Морква - 300 грам
- Борошно - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити морква і відправити її в каструлю. Залити холодною водою і відварити до м'якості.
2. Готову моркву остудити і очистити від шкірки.
3. Надіслати зварену моркву в блендер або пропустити через м'ясорубку, щоб вийшло однорідне пюре без зайвих шматочків.
4. У глибокій мисці з'єднати подрібнену моркву з борошном. Маса повинна бути однорідною, без грудочок і не дуже рідка.
5. Далі можна посолити за смаком або додати цукор, якщо блюдо готується для дітей.
6. З отриманого фаршу сформувати котлетки. Кожну з них обваляти в двох сторін у борошні (можна в панірувальних сухарях, якщо вони є під рукою).
7. Щоб котлети з моркви в духовці в домашніх умовах не втратили свою форму, їх потрібно попередньо обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла.
8. Після обсмажування котлети викласти на деко і відправити в духовку. Випікаються вони близько 15 хвилин. Головне, щоб вони не стали занадто темні.
Подавати їх можна з соусом або сметаною.