Рецепт Пісне тісто для солодкої випічки фото

Пісне тісто для солодкої випічки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви
На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Під час посту хочеться порадувати своїх близьких смачною солодкою випічкою, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати пісне тісто для пиріжків, булочок, пирогів або пончиків.

Опис приготування:

Тісто на заквасці вважається більш корисним, ніж тісто на дріжджах. Крім того, воно відмінно підходить для солодкої пісної випічки - з нього виходять повітряні і м'які булочки, пиріжки та пироги. Для того, щоб зробити смак і аромат тесту цікавіше, додайте трохи лимонної або апельсинової цедри - вона додасть йому родзинку. Таке тісто можна приготувати і для несолодкої випічки, зменшивши кількість цукру до 1-2 ст.Л. Якщо вам необхідно зробити випічку більш корисною, використовуйте цельнозерновую пшеничне борошно.

  • Біла пшеничне борошно - 200 грам
  • Пшеничне борошно - 800 грам
  • Дріжджі - 400 грам
  • Вода кімнатної температури - 470 грам(200 грам в закваску, 270 грам в тісто)
  • Цукор - 50-150 грам
  • Рослинна олія - 130 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 1
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне білу пшеничну муку і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 2
Перекладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури і перемішайте. Додайте будь-яку рослинну олію, сіль і цукор.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 3
Додайте просіяне борошно і замісити тісто протягом 5 хвилин на другій швидкості. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
пісне тісто для солодкої випічки - фото крок 4
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Надайте тесту форму кулі і накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Тісто готове до випічки.

Схожі рецепти