Крем-суп з солодкої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Мені дуже подобається готувати страви з батату. По перше, це смачно і корисно, по-друге, готується батат досить швидко. Сьогодні я приготую крем-суп з солодкої картоплі всього за півгодини.
Хоч батат і називають солодкою картоплею, але на картоплю цей овоч тільки схожий трохи своїм зовнішнім виглядом. Готується батат набагато швидше картоплі, вживати його можна в сирому, запеченому, вареному вигляді. Можна додавати в супи, каші, дієтичні салати (у батата низька калорійність).
- Благословення - 700 грам
- Бульйон овочевий - 2 L
- Цибуля - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - 1/4 чайних ложки (пластівці)
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Петрушка - За смаком
- Сир - 100 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі вимийте, очистіть.
Батат наріжте на шматочки середнього розміру, залийте водою, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні до готовності протягом 15 хвилин. Злийте відвар. Залийте овочевим бульйоном.
Лук подрібніть, пассеруйте на розігрітому оливковому маслі до м'якості, додайте кумін, пластівці гострого перцю, перемішайте.
Піджарку додайте в бульйон до батату, доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
Пробийте батат за допомогою блендера до однорідності.
Подавайте з тертим сиром і свіжою зеленню. Смачного!