Пиріг з солодкої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з начинкою з солодкої картопляного пюре.
Розігріти духовку до 175 градусів. Встановити деко на нижній полиці.
У кухонному комбайні змішати крекери, цукор, імбир і сіль і до дрібної крихти. Додати масло і перемішати, поки не вийде суміш з великих і вологих крихт. Викласти тісто у форму для випікання.
Зробити начинку. Для цього у великій мисці збити яйця і цукор. Додати пюре з солодкої картоплі, суміш двох напоїв, лимонний сік, ваніль, сіль і запашний перець. Збити масу віночком. Вилити начинку на тісто і розрівняти.
Випікати від 40 до 50 хвилин. Викласти пиріг на решітку і повністю охолодити близько 2 годин. Пиріг може бути підготовлений за добу вперед і зберігатися в холодильнику. Подавати пиріг охолодженим або при кімнатній температурі.
- Крекерів - 10 штук
- Цукру - 3 Ст. Ложки
- Меленого імбиру - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1 щіпка
- Вершкового масла, розтопленого - 5 Ст. Ложок
- Великих яйця - 3 штуки
- Цукру - 1/2 склянки
- Смеси двух напитков, наприклад, Портера и эля пополам- 1/2 частини
- Свіжого лимонного соку - 1 Ст. Ложка
- Ванільного екстракту - 2 чайних ложки
- Солі - 1 Чайна ложка
- Меленого запашного перцю - 1/4 чайних ложки
У кухонному комбайні змішати крекери, цукор, імбир і сіль і до дрібної крихти. Додати масло і перемішати, поки не вийде суміш з великих і вологих крихт. Викласти тісто у форму для випікання.
Зробити начинку. Для цього у великій мисці збити яйця і цукор. Додати пюре з солодкої картоплі, суміш двох напоїв, лимонний сік, ваніль, сіль і запашний перець. Збити масу віночком. Вилити начинку на тісто і розрівняти.
Випікати від 40 до 50 хвилин. Викласти пиріг на решітку і повністю охолодити близько 2 годин. Пиріг може бути підготовлений за добу вперед і зберігатися в холодильнику. Подавати пиріг охолодженим або при кімнатній температурі.