Пісне тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Таке тісто відмінно підійде для наслідках відкритих пирогів, наприклад - з грибами чи капустою. Начинка може бути соковитою, але в міру. Дивіться, як приготувати пісне тісто для пирога!
Для тіста візьміть теплу воду, сіль, цукор і дріжджі, борошно. Приготуйте спочатку опару, а потім замісіть некруте тісто. Дайте йому піднятися в теплі, потім осадіть і приготуйте пиріг. Я дуже люблю пироги з начинками, адже їх так зручно брати куди-небудь з собою.
- Тепла вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
Підготуйте продукти згідно зі списком. Вода повинна бути досить теплою, щоб в ній "прокинулися" дріжджі.
У теплу воду додайте сіль, цукор і дріжджі. Розведіть їх.
Додайте кілька столових ложок борошна, перемішайте і залиште опару на 15 хвилин в теплі.
Коли шапочка підніметься, опару можна вважати готовою. Продовжуємо.
Додайте решту борошна, замісіть тісто в процесі доливаючи олію.
Тісто не повинно бути занадто крутим, накрийте його серветкою і залиште в теплі на 1, 5-2 годину.
Testo майже. Обімніть його руками, після чого приступайте до приготування пирога.