Піщано-дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
З пісочно-дріжджового тіста можна пекти абсолютно все, виходячи зі своїх бажань. Пропонований мною рецепт настільки простий, що скориставшись їм раз, неодмінно повторіть. Обов'язково приготуйте!
Слід звернути увагу на те, що тісто готується холодним способом. Розстойка перед випічкою не потрібно. Дотримуючись нюанси, ви порадуєте себе дуже смачною випічкою!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Вода - 10 мілілітрів (тепла)
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 90 грам (або поширення)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі.
2 склянки борошна висипте в чашу, натріть на тертці холодне масло. Перетріть в крихту.
Додайте до олійно-борошняної крихті яйце, цукор, сіль. Перемішайте.
З'єднайте холодне молоко і дріжджовий розчин. Перемішайте.
Влийте молоко з дріжджами в борошняну масу. Перемішайте. Замісити м'яке тісто. Якщо воно прилипає до рук, поступово додайте ще 0, 5 склянки борошна.
Скачайте тісто в кулю.
Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1 час. По закінченню часу, дістаньте тісто, обробити на бажані вироби і відразу ж випікайте в гарячій духовці. Розстойка перед випічкою не потрібно.
Ось такі ватрушки я спекла з пісочно-дріжджового тіста при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин, попередньо змастивши їх яйцем.
Вдалою і смачною вам випічки!