Піщано-дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.
З пісочно-дріжджового тіста можна пекти абсолютно все, виходячи зі своїх бажань. Пропонований мною рецепт настільки простий, що скориставшись їм раз, неодмінно повторіть. Обов'язково приготуйте!
Опис приготування:
Слід звернути увагу на те, що тісто готується холодним способом. Розстойка перед випічкою не потрібно. Дотримуючись нюанси, ви порадуєте себе дуже смачною випічкою!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Вода - 10 мілілітрів (тепла)
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 90 грам (або поширення)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі.
2 склянки борошна висипте в чашу, натріть на тертці холодне масло. Перетріть в крихту.
Додайте до олійно-борошняної крихті яйце, цукор, сіль. Перемішайте.
З'єднайте холодне молоко і дріжджовий розчин. Перемішайте.
Влийте молоко з дріжджами в борошняну масу. Перемішайте. Замісити м'яке тісто. Якщо воно прилипає до рук, поступово додайте ще 0, 5 склянки борошна.
Скачайте тісто в кулю.
Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1 час. По закінченню часу, дістаньте тісто, обробити на бажані вироби і відразу ж випікайте в гарячій духовці. Розстойка перед випічкою не потрібно.
Ось такі ватрушки я спекла з пісочно-дріжджового тіста при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин, попередньо змастивши їх яйцем.
Вдалою і смачною вам випічки!