Рецепт Піщано-дріжджове тісто фото

Піщано-дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

З пісочно-дріжджового тіста можна пекти абсолютно все, виходячи зі своїх бажань. Пропонований мною рецепт настільки простий, що скориставшись їм раз, неодмінно повторіть. Обов'язково приготуйте!

Слід звернути увагу на те, що тісто готується холодним способом. Розстойка перед випічкою не потрібно. Дотримуючись нюанси, ви порадуєте себе дуже смачною випічкою!

  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Вода - 10 мілілітрів (тепла)
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 90 грам (або поширення)
піщано-дріжджове тісто - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 2
У теплій воді розчинити дріжджі.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 3
2 склянки борошна висипте в чашу, натріть на тертці холодне масло. Перетріть в крихту.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 4
Додайте до олійно-борошняної крихті яйце, цукор, сіль. Перемішайте.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 5
З'єднайте холодне молоко і дріжджовий розчин. Перемішайте.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 6
Влийте молоко з дріжджами в борошняну масу. Перемішайте. Замісити м'яке тісто. Якщо воно прилипає до рук, поступово додайте ще 0, 5 склянки борошна.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 7
Скачайте тісто в кулю.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 8
Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1 час. По закінченню часу, дістаньте тісто, обробити на бажані вироби і відразу ж випікайте в гарячій духовці. Розстойка перед випічкою не потрібно.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 9
Ось такі ватрушки я спекла з пісочно-дріжджового тіста при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин, попередньо змастивши їх яйцем.
піщано-дріжджове тісто - фото крок 10
Вдалою і смачною вам випічки!

Схожі рецепти