Рецепт Пиріжки з яблуками фото

Пиріжки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Від аромату цих чудових пиріжків можна збожеволіти, ну а про смак і говорити нема чого. Спробуйте самі відмінні пиріжки з яблуками, адже словами їх смак неможливо описати.


Опис приготування:

Щоосені, коли починається сезон яблук, у мене вдома їх стає так багато, що доводиться придумувати різні смачні страви з ними, а ось і найулюбленіший рецепт приготування пиріжків з яблуками. У нас ці ласощі обожнює вся сім'я, ну а я в свою чергу намагаюся якомога частіше готувати їм такі пиріжки. На щастя, робити їх зовсім не важко, а розходяться вони зі швидкістю світла, так що тут подвійна користь: і яблука при справі, і сім'я задоволена. Ну а якщо і ви любите ароматну домашню випічку, то обов'язково візьміть на замітку цей простий рецепт пиріжків з яблуками, адже влітку і восени він просто незамінний.

  • Борошно - 400 грам (тісто )
  • Вершкове масло - 240 грам(200 г - в тісто, 40 г - в начинку)
  • Яйце - 2 штуки (тісто )
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (тісто )
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто )
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка (тісто)
  • Вода - 4 Ст. Ложки (тісто)
  • Яблуко кисле - 4 штуки (начинка )
  • Мед - 2 Ст. Ложки (начинка )
  • Цукор - 100 грам (начинка )
  • Обкладинка - 1 штука (начинка )
  • Лимон - 1 штука (начинка )
пиріжки з яблуками - фото крок 1
Для початку кладемо масло і воду в холодильник, щоб вони гарненько охололи. Тепер змішуємо борошно з сіллю і цукровою пудрою. Половину масла нарізаємо на невеликі кубики і так само викладаємо в миску з борошном.
пиріжки з яблуками - фото крок 2
Перетираємо масло з борошняної сумішшю в крихту. Нарізаємо масло, що залишилося, додаємо до цієї суміші і знову все перетираємо.
пиріжки з яблуками - фото крок 3
В окремій мисці збиваємо яйця, додаємо до них охолоджену воду і столову ложку лимонного соку.
пиріжки з яблуками - фото крок 4
Тепер в суміші з борошна і масла ми робимо невелике заглиблення в центрі і починаємо поступово вливати яєчну рідина. Замішуємо густе і щільне тісто. Але відразу попереджаю, що яйця може бути занадто багато, тому нам не обов'язково лити все. Вимішуємо тісто дуже ретельно протягом 15-20 хвилин, потім загортаємо його в харчову плівку і ставимо на годину в холодильник.
пиріжки з яблуками - фото крок 5
А ми поки займемося начинкою: яблука очищаємо від шкірки і видаляємо з них серцевину, нарізаємо яблука на невеликі кубики. Збризгуємо їх соком половини лимона, додаємо лимонну цедру і посипаємо цукром, перемішуємо.
пиріжки з яблуками - фото крок 6
У сковороді розтоплюємо 40 грам вершкового масла, додаємо до нього мед, перемішуємо. Викладаємо на сковороду яблука, знову перемішуємо, додаємо паличку кориця і тушкуємо все на повільному вогні 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
пиріжки з яблуками - фото крок 7
Коли тісто підійде, виймаємо його і розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо з нього невеликі кружечки. Я робила пиріжки в формочках для кексів, тому ми треба було робити кружечки і для низу і ля верху пиріжка.
пиріжки з яблуками - фото крок 8
Тепер нам необхідно змастити форму маслом і застелити її дно кружечком з тіста. Викладаємо на верх трохи начинку.
пиріжки з яблуками - фото крок 9
Накриваємо пиріжок іншим кружечком з тіста, гарненько з'єднуємо краю і змащуємо верх збитим яйцем.
пиріжки з яблуками - фото крок 10
Робимо в кожному пиріжку невелику дірочку для повітря і ставимо їх в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
пиріжки з яблуками - фото крок 11
Готові пиріжки виходять неймовірно смачними, особливо якщо їсти їх з морозивом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти