Пиріжки пісочні з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Так як пісочне тісто добре підходить для солодкої випічки, подивіться, як приготувати пиріжки пісочний з яблуками, з розсипчастою золотистою скоринкою і вологою фруктовою начинкою.
Ці пиріжки припадуть до смаку кожному завдяки незвичайному контрасту золотистого розсипчастого пісочного тіста і соковитих яблук в якості начинки. Формувати такі пиріжки дуже легко, досить розкачати два пласти тіста, вирізати з нього кружечки і обернути ними кружечки яблук. При впливі високої температури яблука стають значно м'якше, а для того, щоб вони ще й стали солодкими, присипте їх цукром під час підготовки пиріжків.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Яблука - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
1. Просійте борошно, змішайте її з цукром і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками холодне вершкове масло і перетріть тісто до стану крихти.
2. Додайте яйця і замісити еластичне тісто. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин. Яблука наріжте кільцями, видаліть серцевину. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм.
3. Викладіть на пласт тесту яблука, присипте їх цукром і накрийте другим шаром тіста. Виріжте по колу і защіпніте, як вареники. Викладіть пиріжки на деко, покритий пергаментом.
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Готові пиріжки присипте цукровою пудрою. Смачного!