Рецепт Пісочні кошички з білковим кремом фото

Пісочні кошички з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Пісочне тісто, Яйця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Тістечко

Люблю я іноді згадати рецепти з самого дитинства - тієї радянської і безтурботним пори, коли не було великої різноманітності в продуктів, але страви все одно були найулюбленішими.

Для тих, хто ще пам'ятає смак десертів з СРСР, я представляю рецепт того, як приготувати пісочний кошички з білковим кремом. Кількості інгредієнтів вистачить на 6 або 8 порцій. Таке тістечко захочеться поїсти в святковий день або побалувати свою сім'ю на вечерю. Приємний бонус після гарячого і салату.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 410 грам
  • Борошно - 480 грам
  • Лимонна кислота - 1 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Povidlo - 6 чайних ложок
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 1
Масло розм'якшити при кімнатній температурі. Збийте його в мисці з 200г цукру.
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 2
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки відкладіть на крем, а жовтки додайте в масляну суміш.
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 3
Додайте в яєчно-масляну суміш розпушувач, борошно, сіль. Замісити круте тісто і приберіть його в морозильник, поки будете готувати крем.
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 4
Для крему збийте білки з цукром, що залишився. Потім поставте цю миску на водяну баню і близько 7 хвилин збивайте білки. Потім зніміть це з плити і додайте лимонну кислоту. Перешкодьте ще 3 хвилини.
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 5
Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте тісто і розкачайте його, відрізаючи від нього по 80г і укладаючи шматочки в формочки для випічки. Серединку проткніть виделкою, поставте кошички запікаються 8 хвилин в духовку. Потім дайте коржам повністю охолонути.
пісочні кошички з білковим кремом - фото крок 6
В коржики укладіть по ложці повидла і видавіть крем з кондитерського мішка. Приємного чаювання!

Схожі рецепти