Пісочні кошички з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я іноді згадати рецепти з самого дитинства - тієї радянської і безтурботним пори, коли не було великої різноманітності в продуктів, але страви все одно були найулюбленішими.
Для тих, хто ще пам'ятає смак десертів з СРСР, я представляю рецепт того, як приготувати пісочний кошички з білковим кремом. Кількості інгредієнтів вистачить на 6 або 8 порцій. Таке тістечко захочеться поїсти в святковий день або побалувати свою сім'ю на вечерю. Приємний бонус після гарячого і салату.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 410 грам
- Борошно - 480 грам
- Лимонна кислота - 1 грам
- Яйце - 3 штуки
- Povidlo - 6 чайних ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Масло розм'якшити при кімнатній температурі. Збийте його в мисці з 200г цукру.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки відкладіть на крем, а жовтки додайте в масляну суміш.
Додайте в яєчно-масляну суміш розпушувач, борошно, сіль. Замісити круте тісто і приберіть його в морозильник, поки будете готувати крем.
Для крему збийте білки з цукром, що залишився. Потім поставте цю миску на водяну баню і близько 7 хвилин збивайте білки. Потім зніміть це з плити і додайте лимонну кислоту. Перешкодьте ще 3 хвилини.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте тісто і розкачайте його, відрізаючи від нього по 80г і укладаючи шматочки в формочки для випічки. Серединку проткніть виделкою, поставте кошички запікаються 8 хвилин в духовку. Потім дайте коржам повністю охолонути.
В коржики укладіть по ложці повидла і видавіть крем з кондитерського мішка. Приємного чаювання!