Рецепт Пісочні кошички з ягодами закриті фото

Пісочні кошички з ягодами закриті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати пісочний кошики з ягодами (закриті). Я називаю їх "кошички з сюрпризом" . Рецепт такого блюда мені колись відкрила бабуся. Тепер готую з задоволенням!

Під час чорничного сезону я часто готую такі кошики. Вони виходять надзвичайно соковитими і чудовими. І навіть дивно, що рецепт такий простий у виконанні. Оскільки результат передбачає всі очікування!

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Вершкове масло - 125 грам (або маргарину)
  • Жовток - 1 штука
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Видимий персидський - 50 грам
  • Чорниця свіжа - 0, 9 склянки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 щіпка
пісочні кошички з ягодами закриті - фото крок 1
Маргарин (або масло) перетираємо з цукровим піском і жовтком. Досипаємо борошно і розпушувач тесту. Перемішуємо вручну. Має вийти досить ніжне тісто. Поділяємо його на дві нерівні частини (приблизно в співвідношенні 40 з 60 відсотків).
пісочні кошички з ягодами закриті - фото крок 2
З більшого шматка формуємо приблизно 12 кружечків. Розкачуємо їх і викладаємо на формочки. Зверху кладемо по ложці будь-якого джему і викладаємо ягоди чорниці. Присипаємо цукром і крохмалем.
пісочні кошички з ягодами закриті - фото крок 3
З тесту формуємо таку ж кількість кульок, розгортаємо їх і накладаємо на кошики. Краї притискаємо виделкою. Зверху наколюємо тісто зубочисткою.
пісочні кошички з ягодами закриті - фото крок 4
Кошики випікаємо в духовці півгодини. Температура - 160 градусів. Посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо свіжою ягодою. Смачного!

Схожі рецепти