Пісочні кошички з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт ягідних кошиків дуже простий. Наближається зима, а вітамінів не вистачає. Так хочеться порадувати себе яскравими і смачними десертами! Спробуйте приготувати ніжні кошики з ягодами.
Крім різних ягід в такі кошики ви можете додати горіхи, м'яту або шавлія, цукрову пудру або шоколад.
- Борошно - 300 грам
- Маргарин - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Ягоди - 750 грам
- Желатин - 10 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сік - 250 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти. Просійте борошно. Вимийте ягоди.
Змішайте в посуді маргарин, борошно, цукор і яйця. Замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним.
Скрутіть тісто в 3-4 кульки і покладіть на фольгу. Надішліть фольгу з кульками в холодильник на 30-40 хвилин.
Розкачайте тісто, щоб шириною воно було 0, 5 см. Змастіть формочки маслом і акуратно викладіть в них тісто. Придавите тісто до формочке, щоб воно облягала її всю.
Покладіть поверх форми папір для запікання, засипте на неї боби або квасоля.
Випікайте кошики 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готові кошички поставте охолоджуватися, після чого витягніть їх з форм.
Розкладіть ягоди на серветку щоб вона ввібрала вологу. Зробіть желатин. Висипати його в склянку соку. Зачекайте, поки желатин набубнявіє (40-60 хвилин), і потім нагрійте на водяній бані.
Розкладіть ягоди по кошиках, залийте їх желатином кімнатної температури. Готово!